Bakan Güler, 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen hava operasyonlarında Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olarak 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini ve örgütün gelir kaynakları ile tesislerinin imha edildiğini belirtti.

Ayrıca törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erhan Afyoncu da katıldı. Programda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hazırlanan kısa videolar da gösterildi.Terörle Mücadelede 150 Terörist Etkisiz Hale Getirildi (1)Bakan Güler konuşmasında, bölgede ve dünyada yaşanan çok yönlü gelişmelerin ve artan risk ve tehditlerin güvenlik ortamını değiştirdiğini ve savunma ve güvenlik konularının daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Ayrıca günümüz güvenlik ortamının nükleer riskleri de içeren konvansiyonel tehditlerle birleşerek hibrit bir yapıya evrildiğini belirtti.

Terörle mücadele konusunda da kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Güler, 1-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütünün gelir kaynakları ve tesislerinin imha edildiğini ve 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. PKK/KCK, PYD/YPG'nin Suriye ve Irak'taki tüm tesis ve faaliyetlerinin meşru hedefleri olduğunu belirtti.

Ayrıca Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahadaki tecrübesi ve harbe hazırlığı ile güçlü olduğunu ve hudutların güvenliğini sağlamak için çalıştığını, terörle mücadelede büyük başarılar elde ettiğini ifade etti. Bu başarıların en büyük payının şehitler ve gazilere ait olduğunu vurguladı.

Tekirdağ'da Otomobil Kahvehaneye Dalıp 11 Kişiyi Yaraladı Tekirdağ'da Otomobil Kahvehaneye Dalıp 11 Kişiyi Yaraladı

Bakan Güler ayrıca, Türkiye'nin stratejik konumu nedeniyle tehdit yelpazesinin genişlediğini ve bu nedenle askerî açıdan güçlü olmanın önemine değindi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünyanın önde gelen askerî güçlerinden biri olduğunu ve asil milletin hak ve menfaatlerini korumak için çalıştığını söyledi.

Bakan Güler Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacının karşılanması için harp enstitülerinin önemli bir safha olduğunu belirterek, eğitimlerin ordunun güçlenmesi için önemli olduğunu ifade etti.

Editör: Kader GÜL