Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımı için başvurular 18 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir.

·        657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları sağlaması,

Ev Satın Alma Stratejileri ve İpuçları Ev Satın Alma Stratejileri ve İpuçları

·        En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denk kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olması,

·        ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan KPSS A Grubu sınavlarından KPSS P-48 puan türünde 80 puan veya daha yüksek almış olması,

·        01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olması ve 35 yaşını doldurmamış olması,

·        Sağlık durumunun görev yapmaya ve seyahat etmeye uygun olması,

·        Başvuruların belirtilen tarihler arasında yapılması.

Sınavın Detayları Şu Şekildedir

Başvurular, 06-18 Eylül 2023 tarihleri arasında Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.

·        Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara'da gerçekleştirilecek.

·        Yazılı sınav 14-15 Ekim 2023 tarihlerinde Keçiören Sosyal Bilimler Lisesi'nde yapılacak.

·        Yazılı sınavın konuları arasında Maliye ve Ekonomi, Kamu Hukuku, Özel Hukuk ve Muhasebe bulunmaktadır.

·        Yazılı sınavda en az 50 puan almak ve tüm sınav gruplarının ortalama notunun en az 70 puan olması gerekmektedir.

·        Başarılı olan adaylar sözlü sınava çağrılacak ve bu sınavın tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

Başvuru yapmayı düşünüyorsanız, belirtilen tarih aralığında başvurunuzu Kariyer Kapısı üzerinden yapmayı unutmayın ve başvuru şartlarını eksiksiz olarak karşıladığınızdan emin olun.

4 Katı Aday Çağırılacak

Sınavın yazılı bölümünden başarılı olan adaylardan en yüksek puan alan adaydan başlayarak kadro sayısının 4 katı kadar aday, sözlü sınava çağrılacaktır. Aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınav öncesi adaylardan, sağlık durumu açısından her türlü iklim ve yolculuk şartlarında görev yapmaya ve seyahat etmeye engel bir durumlarının olmadığını, adli sicil kaydına ve erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmadığını belgelemeleri istenecektir.

Nüfus cüzdanı ve fotoğraf sunmaları gerekmektedir. Sınav yeri, tarihleri ve diğer önemli bilgiler Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek ve başvuru yapan adaylara e-posta ile bildirilecektir.