Sivas’ta 6 gollü müthiş maç! Trabzonspor 1 puanı kurtardı…

Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki! Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki!

Trabzonspor, Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda Sivasspor ile 3-3 berabere kaldı.

Abdullah Avcı yönetiminde çıkışa geçen bordo mavililer, Sivas’taki soğuk havada 3 puan savaşına çıktı. İlk 20 dakikada Samu Saiz ve Rey Manaj’ın golleriyle 2 farklı geriye düşen Trabzonspor, ilk yarı bitmeden geri dönmeyi başardı. Nicolas Pepe ve Paul Onuachu’nun golleriyle soyunma odasına 2-2’lik beraberlikte giren Trabzonspor, ikinci yarıda da gol yağmuruna devam etti. Kaleci Uğurcan Çakır’ın sakatlığında kaleyi devralan Muhammet Taha, 67’de kalesinde bir kez daha golü gördü. Rey Manaj uzaktan çektiği müthiş şutla Sivasspor’u bir kez daha öne geçirdi. Trabzonspor, 76’da Trezeguet’in attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal ettirdi. Ancak yapılan VAR kontrolünde pozisyonun temiz olduğu teyit edildi ve Trabzonspor, Mısırlı golcüsüyle maça 3-3’lük eşitlik getirdi. Kalan dakikalarda iki takım da galibiyet için çok uğraştı ancak skoru değiştiren gol çıkmadı ve mücadele 3-3’lük eşitlikle noktalandı.

Trabzonspor puanını 23’e çıkardı

Trabzonspor, bu sonuçla puanını 23’e çıkarırken, Sivasspor ise 15 puana yükseldi.

Maçtan öne çıkanlar

Trabzonspor, 2023-24 sezonunda ilk kez deplasmanda bir maçta 3 gol attı.
Trabzonspor’un golcülerinden Nicolas Pepe, bu sezonki 8. golünü attı.
Sivasspor’un golcülerinden Rey Manaj, bu sezonki 9. golünü attı.
Trabzonspor, bu sezon deplasmanda 5 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik aldı.
Sivasspor, bu sezon evinde 5 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik aldı.
Maç kadroları

Trabzonspor: Uğurcan Çakır (Muhammet Taha Tepe dk. 55), Dorukhan Toköz, Vitor Hugo, Denswil, Puchacz, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Visca, Nwakaeme, Cornelius (Djaniny Semedo dk. 72), Pepe (Trezeguet dk. 63)

Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Ahmet Oğuz, Kayode, Fajr, Henrique, Erdoğan Yeşilyurt (Ziya Erdal dk. 78), Pedro Henrique (Uğurcan Çakır dk. 82), Saiz (Konate dk. 61), Manaj

Goller: Samu Saiz (dk. 10), Rey Manaj (dk. 19) (Sivasspor), Nicolas Pepe (dk. 39), Paul Onuachu (dk. 45), Rey Manaj (dk. 67), Trezeguet (dk. 76) (Trabzonspor)

Editör: Kader GÜL