Türkiye Süper Lig'de heyecan dorukta! En çok beklenen maçlardan biri olan Trabzonspor - Galatasaray karşılaşması, futbol tutkunlarını ekran başına kilitleyecek.

Canlı Yayın

Maçı bedava ve HD canlı izle... Taraftarium24, A Spor, beIN Sports, Selçuk Sports, İnat TV, Justin TV, TOD TV...

beIN SPORTS Canlı Yayını

beIN Sports ile maçı bedava, şifresiz ve Full HD canlı izleyin...

Maçın tarihini, saati ve canlı yayın bilgilerini sizin için detaylı bir şekilde derledik. Heyecanı kaçırmamak için bu detayları kaçırmayın!

Trabzonspor - Galatasaray Maç Tarihi ve Saati

Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki dev mücadele 21 Ocak Pazar günü gerçekleşecek. Saat 19:00'da start alacak olan bu müsabaka, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Maçı canlı izlemek isteyenler, beIN Sports 1 kanalını takip edebilirler.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor

  • Kaleci: Uğurcan
  • Savunma: Mehmet Can, Benkovic, Baniya, Eren
  • Orta Saha: Berat, Mendy, Fountas, Bardhi
  • Forvet: Visca, Enis Destan

Galatasaray

  • Kaleci: Muslera
  • Savunma: Barış Alper, Abdülkerim, Nelsson, Boey
  • Orta Saha: Torreira, Kerem Demirbay, Zaha, Mertens
  • Forvet: Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Teknik Direktörlerin 16. Randevusu

Okan Buruk ve Abdullah Avcı, kariyerleri boyunca 16 kez karşı karşıya geldi. Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupası'nda gerçekleşen bu mücadelelerde Avcı'nın takımları 8 kez galip gelirken, Buruk'un ekipleri 2 defa zafer elde etti. 5 maç ise berabere sonuçlandı. Bu rekabet, Trabzonspor - Galatasaray maçına ayrı bir heyecan katıyor.

Dev Derbide 137. Buluşma

Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki rekabet, Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalarda toplam 136 kez sahne aldı. Sari-kırmızılılar 61 kez galip gelirken, bordo-mavililer 44 kez üstünlük sağladı. 31 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Geride kalan müsabakalarda Aslan 178, Karadeniz ekibi ise 152 gol kaydetti.

Süper Lig'de 102. Karşılaşma

Süper Lig'de şimdiye kadar oynanan 101 maçın ardından Galatasaray 44 kez sahadan galip ayrıldı, Trabzonspor ise 32 kez kazandı. 25 maç ise beraberlikle tamamlandı. Bu mücadelelerde sarı-kırmızılılar 131 gol atarken, bordo-mavililer 115 golle karşılık verdi.

Bu sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan mücadeleyi Galatasaray, 2-0'lık skorla kazandı.

Trabzonspor - Galatasaray Arasındaki Son 10 Maç

İki takım arasında oynanan son 10 maçta Galatasaray'ın üstünlüğü sürüyor. Ligdeki 10 müsabakada Galatasaray 4 kez galip gelirken, Trabzon ise 2 kez sahadan galip ayrıldı. 4 karşılaşma ise berabere tamamlandı.

Beşiktaş'ta Transfer Sürprizi: Rick Karsdorp İmza İçin Yakın! Beşiktaş'ta Transfer Sürprizi: Rick Karsdorp İmza İçin Yakın!

Galatasaray'ın Deplasman Performansı

Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 10 maça çıkan Galatasaray, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 21 puan topladı. Cimbom, defansif anlamda da öne çıkarak kalesinde sadece 11 gol gördü, bu alanda en başarılı takımlardan biri oldu.

Kayıpsız 8 Maç

Hatayspor'a kaybettikten sonra oynadığı 8 maçı kaybetmeyen Galatasaray, ligdeki çıkışını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor ve Kayserispor'u mağlup ederken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile berabere kaldı.

En Az Gol Yiyen Takım: Galatasaray

Bu sezon Süper Lig'de 20 maçta sadece 11 gol yiyen Galatasaray, defansif performansıyla dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar, bu alanda ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Aslan, 11 maçta kalesini gole kapatarak güçlü bir savunma sergiledi.

Sarı Kart Sınırında İsimler

Galatasaray'da Trabzonspor maçı öncesinde Abdülkerim Bardakcı ile Davinson Sanchez sarı kart sınırında bulunuyor. İki oyuncu sarı kart görmesi durumunda 22. haftadaki İstanbulspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Öte yandan, Sergio Oliveira'nın sakatlığı, Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu'nun Afrika Uluslar Kupası'ndaki milli takım görevleri nedeniyle kadroda yer almayacak. Mauro Icardi ise Fenerbahçe maçından sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle dinlendirilmişti, ancak Trabzonspor maçında kadroda olması bekleniyor.

Maçın Hakemi: Abdulkadir Bitigen

Trabzonspor - Galatasaray mücadelesini Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen'in yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Maçın 4. hakemi ise Mert Güzenge olacak.

Editör: Egemen KEYDAL