İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, uluslararası uyuşturucu taciri "Türk Escobar" lakaplı Urfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon, İstanbul merkezli olmak üzere 9 ilde gerçekleştirildi ve toplamda 42 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyon, Türkiye'nin organize suçlarla mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tabanca ve Kenevir Ele Geçirildi: Karaman'da Uyuşturucu Operasyonu! Tabanca ve Kenevir Ele Geçirildi: Karaman'da Uyuşturucu Operasyonu!

Operasyonun Detayları

Operasyon, "Kafes-44" adıyla anılan bir operasyondu ve İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun 2 yıl süren titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Operasyon kapsamında, "Türk Escobar" lakaplı Urfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı suç örgütüne mensup 42 kişi gözaltına alındı.Türk Escobar Urfi Çetinkaya'nın Suç Örgütüne Operasyonu 42 Gözaltı (2)

Uyuşturucu Ticareti ve Uluslararası Boyut

Operasyonun uluslararası boyutu da dikkat çekiciydi. Türk yetkililer, Almanya, Hollanda, İspanya ve Yunanistan dahil olmak üzere 11 ülke ile işbirliği yaptıklarını açıkladılar. Bu işbirliği sayesinde, şüphelilerin Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da ele geçirilen 13 ton ile Türkiye'de ele geçirilen 24 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edildi.

Şüphelilerin Profili

Gözaltına alınanlar arasında, "Türk Escobar" lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yakın çevresinden isimler de bulunuyor. Rüstem ve Hakan Çetinkaya'nın yanı sıra Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 1 şüpheli de operasyonda yakalandı. Şüphelilerin, uluslararası boyutta uyuşturucu ticareti yaptıkları ve suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurdukları da belirtiliyor.

Urfi Çetinkaya'nın Geçmişi

Urfi Çetinkaya, Türkiye'nin tanıdık bir ismi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra "arananlar" listesinde yer aldı. 1989 yılında İstanbul Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda 3 kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı, ancak 6 ay sonra tahliye edildi. Çetinkaya, 2000 yılında "Matador" adı verilen bir operasyonla tekrar yakalandı ve tutuklandı, fakat 2003 yılında tahliye edildi. Son olarak, geçen sene İstanbul Sarıyer'de düzenlenen bir operasyonla yakalandı ve tutuklandı.Türk Escobar Urfi Çetinkaya'nın Suç Örgütüne Operasyonu 42 Gözaltı

Bu operasyon, Türkiye'nin organize suçlarla mücadelesinde önemli bir adım olmuştur. Urfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon, Türkiye'nin uluslararası işbirliği ve istihbarat paylaşımı konusundaki kararlılığını göstermektedir. Bu tür operasyonlar, ülkenin güvenliğini ve vatandaşlarının huzurunu korumak adına önemli bir rol oynamaktadır.