Türkiye’de her yıl evlenme ve boşanma istatistikleri büyük bir önem taşımaktadır. TÜİK’in verilerine göre, 2023 yılında Türkiye genelinde 171 bin 881 çift boşanma kararı almıştır. Bu rakam, bazı il nüfuslarını bile geride bırakmıştır. İşte, Türkiye’de boşanmaların en az ve en çok olduğu iller:Türkiye'de Boşanmalar En Çok Ve En Az İller Hangileridir (1)

En Çok Boşanmanın Olduğu İl: İstanbul

İstanbul, Türkiye’de boşanmaların en çok yaşandığı il olarak öne çıkmaktadır. Geçen yıl sadece İstanbul’da 33 bin 297 çift boşanma kararı almıştır. Bu rakam, Türkiye genelindeki toplam boşanmaların büyük bir kısmını oluşturmaktadır.

En Az Boşanmanın Olduğu İl: Bayburt

Bayburt, Türkiye’de boşanmaların en az olduğu il olarak dikkat çekmektedir. Geçen yıl sadece 77 çift boşanma kararı almıştır. Bu rakam, Türkiye genelindeki en düşük boşanma oranına sahip il olarak kayıtlara geçmiştir.Türkiye'de Boşanmalar En Çok Ve En Az İller Hangileridir (2)

En İyi Tırnak Bakımı İpuçları ve Püf Noktaları En İyi Tırnak Bakımı İpuçları ve Püf Noktaları

Diğer İllerdeki Durum

Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa gibi büyük şehirlerde boşanma sayıları oldukça yüksektir. Ancak, Hakkari, Ardahan ve Gümüşhane gibi illerde boşanma sayıları oldukça düşüktür.

Türkiye’de boşanma oranları her yıl değişiklik göstermektedir. Ancak, genel olarak büyük şehirlerde boşanma sayılarının daha yüksek olduğu görülmektedir. Evlenme ve boşanma istatistikleri, toplumsal yapının ve ilişkilerin incelenmesinde önemli bir veri kaynağıdır.

Editör: Kader GÜL