Gümüşhane'de, 2023 yılında rekor ziyaretçi sayısıyla parlayan Karaca Mağarası, Türkiye'nin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Türkiye'nin Yer Altı Sarayı: Karaca Mağarası

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde yer alan Karaca Mağarası, sarkıt, dikit ve damlataşı oluşumlarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. 2023 yılında tam 121 bin 535 kişi tarafından ziyaret edilen bu doğa harikası, Türkiye ve dünyanın en zengin mağaralarından biri olarak kabul ediliyor.Türkiye'nin Yer Altı Sarayı Karaca Mağarası (1)

Ziyaretçi Akınına Uğrayan Karaca Mağarası

Karaca Mağarası, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 25'lik bir artışla 121 bin 535 ziyaretçiyi ağırladı. Bu ziyaretçilerin yüzde 25'ini ise yabancı turistler oluşturdu. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun ilgi gören mağara, kış mevsimiyle birlikte kapanıyor ancak Mart ayına kadar hafta sonları kalabalık turlar için açık kalıyor.

Yenilikçi Çalışmalar ve Artan Ziyaretçi Sayısı

Karaca Mağarası, içeride ve dışarıda gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde ziyaretçilere daha güvenli ve keyifli bir deneyim sunuyor. Yürüyüş yolları ve aydınlatma çalışmalarının yanı sıra, yeni bir salonun açılmasıyla birlikte ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandı.Türkiye'nin Yer Altı Sarayı Karaca Mağarası (1)

Damlataşları ve Doğal Güzellikleriyle Tanınan Karaca Mağarası

Dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından biri olan Karaca Mağarası, 150 milyon yıl öncesine dayanan eşsiz oluşumları barındırıyor. Mağara içerisindeki devasa sütunlar, sarkıt ve dikitler, ziyaretçilere adeta büyüleyici bir yeraltı sarayını keşfetme fırsatı sunuyor.

Halo Terapisi İçin Uygun Bir Mekan

Karaca Mağarası, solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan alternatif bir yöntem olan halo terapisi için uygun bir ortam sunuyor. Türkiye'de bu tür mağaralardan sadece biri olan Karaca Mağarası, uzmanlar tarafından da önerilen bu tedavi yöntemine destek veriyor.

Sağlıklı Beslenme ve Cilt Bakımı Sağlıklı Beslenme ve Cilt Bakımı

Keşfedilmeyi Bekleyen Doğal Harika: Karaca Mağarası

Cebeli köyünün sınırlarında bulunan Karaca Mağarası, ziyaretçilerine 15 milyon yıllık sarkıt, dikit, sütun, ve diğer doğal oluşumları sunuyor. Mağaranın içindeki renkli ve çeşitli şekillerdeki doğa harikaları, her yaştan ziyaretçiyi şaşkınlık ve hayranlık içinde bırakıyor.

Bu muazzam doğa harikasını keşfetmek ve eşsiz bir deneyim yaşamak için Karaca Mağarası'nı ziyaret etmeyi unutmayın!

Editör: Kader GÜL