Bugün itibariyle Türkiye, yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde biraz azalacağı, iç ve batı kesimler ile cuma gününden itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.Türkiye'ye Yeni Bir Yağışlı Sistem Geliyor İşte Detaylar

Zayıflama ve Yemeğinizi Kontrol Altına Alma Yöntemleri Zayıflama ve Yemeğinizi Kontrol Altına Alma Yöntemleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı görülecek.

Önümüzdeki bir haftalık süreçte ülke genelinin tamamında yağış etkili olacak. Yarın Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde, çarşamba günü Orta Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında, perşembe günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meydana gelen yağışlar yerel ve kısa sürede fazla miktar bırakabildiği ve dolu yağışıyla yıldırım, ani sel ve su baskınları ve kısa süreli fırtınalara sebep olabildiği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Hava sıcaklığı önümüzdeki bir haftalık süreçte Ankara'da 20, İstanbul'da 17, İzmir'de 25, Adana'da 24, Samsun'da 19, Diyarbakır'da 22 derece civarında seyredecek. Türkiye'de yaşayan vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarı ve önerilerini dikkate alarak önlemlerini almalıdır.

Etkili yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuz etkilerin minimize edilmesi için vatandaşların tedbirli olmaları, özellikle su baskınlarına karşı dikkatli olmaları önemlidir. Yağışlar nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşanabileceği, dolayısıyla sürücülerin dikkatli olmaları ve trafiği takip etmeleri gerekmektedir.

Türkiye yeni bir yağışlı sistemin etkisine giriyor. Bu dönemde vatandaşların, özellikle çatıların bakımlarını yapmaları, drenaj sistemlerini kontrol etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemlidir. Ayrıca, meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarına karşı da hazırlıklı olunmalıdır.

Etkili bir şekilde hazırlanmış olan bu yazı, Türkiye'de yaşanan hava durumu değişiklikleri hakkında genel bir bilgilendirme amaçlamaktadır. Bu yazıda yer alan bilgiler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan verilere dayanmaktadır ve doğrulukları kontrol edilmemiştir. Detaylı ve güncel bilgiler için lütfen Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesini ziyaret ediniz.

Editör: Kader GÜL