Kişiselleştirilebilirlik

Günümüzde endüstriyel üretim işlemi, genellikle yüksek adette ve kalıplar kullanılarak yapılmaktadır. Herhangi bir ürünü özelleştirmek, kalıplara değişiklik getireceğinden yüksek maliyetlere sebep olmaktadır. Üç boyutlu yazıcı ile üretim yapıldığında herhangi bir kalıba ihtiyaç duyumaması sebebiyle, kalıp değişikliği ihtiyacı olmadan tasarımları kişiselleştirebiliriz. Böylece, bir tasarımın farlı versiyonlarını kişiye ve zevke göre üretebiliriz.

iPhone Kullanıcılarına Yönelik Casus Yazılım Saldırıları: Apple'dan Yeni Uyarı iPhone Kullanıcılarına Yönelik Casus Yazılım Saldırıları: Apple'dan Yeni Uyarı

Çevreye Duyarlılık

Geleneksel üretim yöntemlerinde üretilecek üründen daha fazla malzeme kullanılmaktadır. Ürünün üretiminden geriye kalan atık malzemeler ise çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Üç boyutlu yazıcılar ise, yalnızca gerektiği kadar malzeme kullanarak üretim yapmaktadır. Üç boyutlu yazıcıları kullanarak, israfı engelleyebilir; sürdürülebilir üretim ve çevre hedefine ulaşmak için doğaya katkıda bulunabiliriz.

Hızlı ve Etkin Prototipleme

Geleneksel üretim yöntemleri ile prototip hazırlamak, yüksek maliyetli ve uzun süren bir süreçtir. Üç boyutlu yazıcılar ise, düşük maliyetle hızlı bir şekilde prototip üretmektedir. Bu nedenle, endüstriyel firmalar, prototip hazırlama işlemlerinde üç boyutlu yazıcıları tercih etmektedir.

Editör: Egemen KEYDAL