Ukrayna doğumlu 26 yaşındaki model Karolina Shiino, geçtiğimiz ay Japonya'nın Nagoya şehrinde düzenlenen Miss Japonya 2024 güzellik yarışmasında birincilik tacını takmayı hak kazandı. Ancak Shiino'nun Japon olmaması ve Japonlara benzememesi, yarışmanın ardından bazı tepkilere neden oldu.

Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu

Shiino, yarışmaya katıldığı konuşmasında, Japonlardan farklı görünmenin sosyal hayatında çeşitli zorluklara neden olduğunu belirtti. "Japon olduğumu söylediğimde beni kabul etmiyorlardı" diyen Shiino, benzer zorluklarla mücadele eden insanlara cesaret vermek istediğini ifade etti.

Ancak, Japonya'da güzellik yarışmasının kazananı olarak seçilen Shiino, "Japonlara benzemediği" gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu. Hatta yerel medyada, Shiino'nun evli bir adamla ilişkisi olduğu iddiaları da ortaya atıldı.

Bu iddialar üzerine, Japonya Güzeli tacını geri verdi. BBC'nin haberine göre, Shiino'nun, tacı geri verme kararı aldığını doğruladı. Ancak bu olayın ardından, güzellik yarışmasını düzenleyen organizatörler, Shiino'nun ilişkisi olduğu kişinin evli olduğunu bilmediğini iddia etti.

Fakat sonrasında yapılan açıklamalarda, Shiino'nun aslında ilişkisi olan kişinin evli olduğunu bildiği ortaya çıktı. Bu durumun açığa çıkması üzerine Shiino, özür diledi ve ünvanından vazgeçtiğini açıkladı.

Şu anda Japonya Güzeli (Miss Japan) tacının kime verileceği ise hala belirsizliğini koruyor.

Bu olay, güzellik yarışmalarının sadece dış görünüşle ilgili olmadığını ve adayların kişisel yaşamlarının da dikkate alındığını gösteriyor. Ayrıca, sosyal medyanın gücüyle birlikte, herhangi bir hata veya yanlış bilgiye maruz kalan adayların hızla eleştirilere ve tartışmalara maruz kalabileceğini de gösteriyor.

Editör: Çetin KEYDAL