Son dönemde üniversite öğrencilerine yönelik verilen vergisiz telefon desteği programı, öğrencilerin beklentilerini karşılayamamış gibi görünüyor. Hükümetin genel seçim vaadi olarak sunduğu bu destek, uygulamaya geçtikten sonra birçok sorunu da beraberinde getirdi. Programın başlangıcından bu yana geçen süreçte, öğrenciler geri ödemeler konusunda sıkıntılar yaşadıklarını dile getiriyorlar. Peki, vergisiz telefon desteği programında yaşanan bu geri ödeme sorunu nasıl başladı ve neden hala çözülemedi?

Başlangıç ve Beklentiler

Hükümetin 14 Mayıs seçimleri öncesinde vaat ettiği vergisiz telefon ve bilgisayar desteği programı, geçen yılın başlarında başladı. Programın duyurulmasının ardından, üniversite öğrencileri bu destekten faydalanabilmek için elektronik marketlere akın etti. Ancak, birçok öğrenci cihazlarını aldıktan sonra geri ödeme konusunda sorunlar yaşamaya başladı.Üniversite Öğrencilerine Vergisiz Telefon Desteği Mağduriyeti Geri Ödemeler Neden Yapılmıyor

Geri Ödeme Sorunu ve Mağduriyetler

Program kapsamında cihaz alan öğrencilerin büyük bir kısmı, geri ödemelerini alamadıklarını belirtiyor. Bazı öğrenciler, geri ödeme sürecinin 2 hafta içinde tamamlanacağı sözü verilmesine rağmen, 4 ayı aşkın bir süredir beklemek zorunda olduklarını ifade ediyorlar. Ayrıca, başvurularının hala inceleme aşamasında olduğunu öne süren öğrenciler de bulunuyor.

IBAN Sorunu ve Diğer Problemler

Geri ödeme sürecinde karşılaşılan bir diğer sorun da IBAN numarası ile ilgili. Birçok öğrenci, geri ödemenin yapılabilmesi için gerekli olan IBAN numaralarını doğru bir şekilde kaydetmelerine rağmen, hala ödeme alamadıklarını belirtiyor. Ayrıca, destek kapsamında cihaz alan ve bu cihazlar için tam ücret ödeyen öğrencilerin, ekstra 25 kuruşluk poşet ücreti ödemek zorunda kalmaları da mağduriyetleri artıran bir diğer etken olarak karşımıza çıkıyor.

KAAN mı, F-35 mi? Prof. Dr. Temel Kotil'den Detaylı Karşılaştırma! KAAN mı, F-35 mi? Prof. Dr. Temel Kotil'den Detaylı Karşılaştırma!

Sonuç ve Çözüm Önerileri

Vergisiz telefon desteği programında yaşanan geri ödeme sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve programın amacına uygun bir şekilde işlemesi için, daha etkin bir geri ödeme süreci oluşturulması önemli. Ayrıca, IBAN sorunu gibi teknik detayların da dikkate alınarak, öğrencilere daha fazla destek sağlanması gerekiyor.