Xiaomi CEO'su ve Kurucusu Lei Jun, standart SU7 elektrikli otomobil modelinin 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satılacağını ve Tesla'ya rakip olduğunu duyurdu. Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Porsche'nin stil ipuçlarından esinlenerek tasarladığı ve Tesla'nın Model 3'ünün fiyatının altında konumlandırdığı sportif elektrikli otomobilini piyasaya sürdü. Şirket bu adımıyla, Çin'deki rekabetin yoğun olduğu elektrikli araç pazarına giriş yaptı.Xiaomi'nin SU7 elektrikli otomobil modeli için Çin fiyatlarının açıklandığını ve aracın özelliklerini detaylı bir şekilde tanıttığınız bir içerik oluşturabilirsiniz. Makalede özellikle aracın fiyatı, farklı versiyonlarındaki özellikler, batarya kapasiteleri, menzilleri, güç ve tork değerleri gibi teknik detaylara odaklanabilirsiniz. Ayrıca, aracın Çin pazarındaki satış performansı ve kullanıcıların geri bildirimlerine de yer verebilirsiniz.

Lei Jun'un yaptığı açıklamaya göre, standart SU7 modeli 215.900 yuan, Pro modeli 245.900 yuan ve Max modeli ise 299.900 yuan fiyatla satılacak. Jun ayrıca, standart SU7 modelinin Tesla'nın Model 3'ünden 30 bin yuan daha ucuz olduğunu vurguladı. Tesla'nın Model 3'ü Çin'de 245.900 yuan fiyatla başlıyor.

Dizipal: Dizi Bağımlıları İçin Özel İçerik ve İpuçları Dizipal: Dizi Bağımlıları İçin Özel İçerik ve İpuçları

Jun, SU7'nin Tesla ve Porsche modelleriyle karşılaştırıldığında birçok özelliğiyle öne çıktığını belirtti.

Xiaomi, SU7 için sipariş almaya başladı ve ilk 27 dakika içinde 50 bin sipariş aldı. Standart ve Max modellerinin Nisan ayının sonunda, Pro modellerinin ise Mayıs ayının sonunda teslim edilmeye başlanacağı ifade edildi.