Yapılandırılan borçların ilk 2 taksitini ödemeyen veya eksik ödeyen kişiler, hesaplanan tutarın tamamını gecikme zammıyla 31 Ağustos'a kadar ödedikleri takdirde yeniden yapılandırmadan faydalanmaya devam edecekler. Öte yandan, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksit ödeme süresi de 31 Ağustos'ta sona erecek. 

Birinci ve ikinci taksitini ödemeyen veya eksik ödeyenler, peşin veya taksitli ödeme seçeneğini tercih edenler için yeniden yapılandırma kapsamında 31 Ağustos'a kadar tanınan imkandan faydalanabilirler. Borcunu bu süre içinde gecikme zammıyla birlikte ödeyenler, 7440 sayılı yapılandırma kanunundan faydalanabilirler ancak peşin ödeme indiriminden yararlanamazlar. 

Ödemeler Nasıl Olacak?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet sitesi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarından, banka hesaplarından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığından da ödeme yapılabilmektedir. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödeme yapılabilmektedir. 

Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı

Ek MTV İçin Son 1 Gün!

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ilk taksitinin ödeme süresi de 31 Ağustos'ta bitmektedir. Ek MTV'yi ödemeyenler, tescil kaydını kapatma işlemini gerçekleştiremeyecekler çünkü trafikten çekilme, hurda olma veya yurt dışına çıkma gibi durumlarda kalacaklardır. Ayrıca, değerli konut vergisinin ikinci taksiti de 31 Ağustos'a kadar ödenmelidir. 

Depremzedelere Ek MTV Ödemesi Olmayacak

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda ortaya çıkan olağanüstü durum nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Sivas'ın Gürün ilçesinde kayıtlı ve tescilli olan araçlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ciddi hasar gören binaların sahiplerine ait araçlar, depremlerde ciddi hasar gören ve kullanılamaz hale gelen araçlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece akrabasını kaybeden mükelleflere ait araçlar ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muaf tutulmaktadır.