Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilmeyen kısaltması nedeniyle adını değiştirdi. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, basın toplantısı düzenleyerek HEDEP'in kısa adının "DEM Parti" olarak belirlendiğini açıkladı.

Doğan, Yargıtay'ın HEDEP adının HADEP'i çağrıştırması gerekçesiyle kabul etmemesinin ardından parti tüzüğünde değişiklik yapılması gerektiği bildirildiğini belirtti. Sadece kısa adın değiştiğini, uzun adında bir değişiklik olmadığını vurgulayan Doğan, Yargıtay'ın talep ettiği değişikliklerin tüzüğe uyarlandığını ifade etti.

Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi

Parti isminin DEM Parti olarak belirlenmesiyle ilgili alınan kararın Yargıtay Siyasi Partiler Bürosu'na iletilmiş olduğunu söyleyen Doğan, yeni bir itiraz beklenmediğini ifade etti. Ayrıca, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik olarak parti içinde aday adaylığı sürecinin 20 Aralık'a kadar uzatıldığını duyurdu.

DEM Parti, adını değiştirerek Türkiye siyasetindeki yolculuğuna devam ederken, yeni ismiyle seçimlere hazırlık sürecini başlatmış oldu.

Editör: Çetin KEYDAL