Okullarda birinci dönem sona erdi ve öğrenciler karne heyecanını yaşadı. Ancak 19 Ocak Cuma günü, yarıyıl tatilinin sona ereceği ve ikinci dönemin ne zaman başlayacağı konusunda bir belirsizlik ortaya çıktı. "Yarıyıl tatili uzatıldı mı? İkinci dönem ne zaman başlıyor, okullar hangi gün açılıyor, 15 tatil hangi gün bitiyor?" gibi sorular gündeme geldi. Bu yazıda, 2024 sömestr tatilinin sona ereceği tarih ve diğer detaylarla ilgili kapsamlı bilgileri bulacaksınız.

Yarıyıl Tatili Uzatıldı mı?

Ancak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmek önemlidir. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre, "15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatıldı" iddiası doğru değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı çalışma takvimine göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir.

Okullar İkinci Dönemde Uzaktan Eğitime Mi Geçecek?

Koronavirüs pandemisi döneminde okullar uzaktan eğitime geçmişti. Ancak, son dönemde üst solunum yolu hastalıklarıyla ilgili yaşanan vaka artışları ve Bakan Koca'nın paylaşımı sonrasında, "Okullar ikinci dönemde açılamayacak mı?" ve "Okullar ikinci dönemde uzaktan eğitime geçilecek mi?" gibi sorular gündeme geldi. Şu an için herhangi bir resmi adım ve açıklama olmamakla birlikte, olası bir gelişme olduğunda sizlere bilgi vereceğiz.

DGS 2024 Başvuru Süreci Başladı: İşte Başvuru Ücreti ve Detayları DGS 2024 Başvuru Süreci Başladı: İşte Başvuru Ücreti ve Detayları

İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak?

Öğrenciler, 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline çıktılar. İkinci dönem ise 5 Şubat'ta başlayacak. Bu tarih, öğrencilerin yeniden derslere dönüş yapacakları günü ifade ediyor.

İkinci Ara Tatil Ne Zaman?

Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi 8-12 Nisan arasında belirlendi. Bu dönemde öğrenciler biraz soluklanacak ve dinlenecekleri bir ara tatil dönemine girecekler.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

2023-2024 eğitim yılı 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. Bu tarih, öğrencilerin yaz tatiline girecekleri son günü ifade ediyor.