Trafik Sigortasında 2024 Yılında Önemli Değişiklikler: Kaza Durumunda Ödeme Detayları!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaparak oran ve limit güncellemelerine gitmiştir.

Ev Satın Alma Rehberi: Sıkça Sorulan Sorular Ev Satın Alma Rehberi: Sıkça Sorulan Sorular

2024 Yılında Başlayacak Artışlar

Yapılan düzenleme ile birlikte 2024 yılı Ocak ayından itibaren trafik sigortası primleri her ay yüzde 5 oranında artacak. Ayrıca, Mayıs 2024'ten itibaren hasar maliyet endeksi hesaplamasında çeşitli oranlarda artışlar yaşanacak.

Hasar Maliyet Endeksi ve Belirlenen Artış Oranları

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, Kurul; hasar maliyet endeksi üzerinde izleme ve düzeltme faktörü belirlemeye yetkili kılındı. 2024 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları için belirlenen artış oranı ile 2024 yılı Mayıs ayından itibaren endeksle belirlenecek oranı sıfıra kadar indirme veya iki katına kadar artırma yetkisine sahiptir.

Sigorta Şirketi Ödeme Limitleri

Kaza durumunda sigorta şirketlerinin ödeme limitleri de belirlenmiştir. Herhangi bir kaza anında sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm için kişi başına 1.8 milyon lira, İnsan Taşımada Kullanılan Motorlu Araçlarda 9 milyon lira, Eşya Taşımada Kullanılan Motorlu Araçlar, Römork ile iş makineleri için 18 milyon lira, Tarım

Maddi Hasar Limitleri Artırıldı

Maddi hasarlarda ise araç başına 200 bin lira, kaza başına ise 400 bin lira ödeme limitleri getirilmiştir. Bu değişiklikle birlikte maddi hasarlarda yüzde 67 oranında artış yaşanmıştır.

Editör: Kader GÜL