Sivas Valisi Dr. Yılmaz ŞİMŞEK

Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü. Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü.

İlk, orta ve lise eğitimini Gazipaşa'da tamamladıktan sonra, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl katıldığı kaymakamlık sınavını başarıyla geçerek 1994 yılında Niğde'ye Kaymakam Adayı olarak atandı. Bu süre zarfında Seydiler, Doğanşar ve Serinhisar ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev aldı.

Dr. Yılmaz Şimşek, Gazipaşa'dan Sivas'a uzanan başarılı bir kariyere sahip. Kamu yönetimi eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayarak 1994'te kaymakam adayı olarak atanmasının ardından, çeşitli ilçelerde Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere'de aldığı eğitimle entelektüel perspektifini genişletti. Yüksek lisans ve mastır dereceleri, uzmanlığını pekiştirdi. Niğde Valiliği sonrasında Sivas Valiliği'ne atanarak liderlik yelpazesini genişletti. İyi derecede İngilizce bilmesi, uluslararası alandaki iletişimini güçlendirdi. Ailesine düşkün, evli ve iki çocuk babası olarak, hizmet ve liderlik alanındaki tutkusuyla geleceğe yön veriyor.

2005 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) 'Kamu Yönetimi ve Üst Düzey Yöneticilik' konusunda yüksek lisans programını tamamladı. 2007 yılında ise İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi'nde 'European Studies' (Avrupa Çalışmaları) bölümünde 'Türkiye'nin Avrupa Güvenliği Açısından Önemi' başlıklı teziyle mastır derecesi elde etti.

Kariyeri boyunca Halkapınar, Hamur, Şiran ve Yenipazar ilçelerinde Kaymakam olarak görev aldıktan sonra Karaman Vali Yardımcılığı, Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Havalimanı Mülki İdare Amirliği ve Pendik Kaymakamlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Niğde Valiliği görevinin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla 2022/209 sayılı 'Valiler Kararnamesi' ile Sivas Valiliği'ne atanarak 18 Mayıs 2022 tarihinde görevine başladı.

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, İngilizce dilini iyi derecede bilmekte olup, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında doktorasını tamamlamıştır. Ailesiyle birlikte yaşayan Vali Dr. Şimşek, evli ve bir kız bir erkek çocuk babasıdır.

Editör: Kader GÜL