Sağlıklı ve Lezzetli Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi: Ara Öğününüz İçin Mükemmel Bir Seçenek

Ara öğünlerde sağlıklı bir tercih yapmak artık çok daha kolay!

Şanzıman Yağı Nasıl Kontrol Edilir? Şanzıman Yağı Nasıl Kontrol Edilir?

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı hindistancevizi şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı az yağlı yoğurt
  • ¼ su bardağı az yağlı süt
  • ¼ su bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya özü
  • 2 büyük boy yumurtanın beyazı
  • 1 büyük boy yumurta

Hazırlık

  1. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.
  2. Kek kalıbını tabanı ve kenarlarını hafifçe yağlayın.
  3. Orta büyüklükte bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  4. Başka bir kapta hindistancevizi şekeri ve limon kabuğunu parmaklarınızla birbirine yedirin.
  5. Yoğurt, süt, zeytinyağı, vanilya özü, yumurta beyazları ve 1 bütün yumurtayı homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  6. Toz halindeki un karışımını sıvı karışıma yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  7. Elde ettiğiniz kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün.
  8. Yaklaşık 50 dakika pişirin; kekin ortasına batırılan kürdan temiz çıkarsa, kekiniz pişmiş demektir.
  9. Fırından çıkardığınız keki bir tel üzerinde 5 dakika dinlendirin, ardından kalıptan çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Editör: Kader GÜL