Aksaray'da geçtiğimiz günlerde yaşanan olay, alkollü sürücünün polis müdahalesi sırasında sergilediği şaşırtıcı tavırla gündeme geldi. İşte yeni yılın ilk dakikalarında yaşanan bu ilginç olayın detayları.

Polisin Dikkatiyle Yakalanan Alkollü Sürücü

Yeni yıl denetimindeki polis ekipleri, tüm camları yazıyla kaplanmış 68 ACA 897 plakalı aracı durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücü Muhammed Ali Ö. (25), alkollü olabileceği şüphesiyle alkol testine tabi tutuldu. Test sonucunda sürücünün 1.30 promil alkollü olduğu belirlendi.

Yüksek Cezaya Rağmen Tepkisi Şaşırtıcı Oldu

Polis ekipleri, alkollü sürücüye 2024 yılının yeni ceza miktarı olan 6 bin 436 TL ceza keserken, araca görüşü engelleyecek şekilde yazı yazmaktan dolayı da bin 506 TL para cezası uyguladı. Toplamda 7 bin 942 TL'lik ceza, alkollü sürücünün tepkisini çekti.

Alkollü Sürücünün Şikayet Çağrısı

Olayın en ilginç kısmı, ceza işlemi sırasında alkollü sürücünün basın mensubunu fark etmesi oldu. Kendisini görüntüleyen gazeteciye tepki gösteren sürücü, polisi arayarak "Videomu çekiyorlar" diyerek şikayetçi oldu. Bu anlar kameralara yansıdı.

Gazeteci Şikayeti ve Tepkisi

Ancak, ilginç bir şekilde sürücü, "Görüntüyü çeken gazeteci mi vatandaş mı?" sorusuna "Hayır, normal bir vatandaş, arkadaş videomu çekiyor o yüzden. Şikayetçi olacağım abi ben, öyle bir dava yok" şeklinde cevap verdi.

4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Sağlık Kontrolü ve Sonrası

Ceza işleminin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde sağlık kontrolünden geçirilen alkollü sürücü, ifadesi alınmak üzere Aksaray Polis Merkezi'ne götürüldü.