ŞOK 18 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu ŞOK 18 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu

Mart ayı enflasyon rakamları, memurların, memur emeklilerinin, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı için belirleyici oluyor. İşte zammı belirleyecek dördüncü veri açıklandı.Zam Oranları Belli Oldu! Memur Ve Emekliler Ne Kadar Zam Alacak (2)

Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren yılın dördüncü enflasyon verisi açıklandı. Nisan ayında enflasyon aylık yüzde 3,18 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4,53, Mart ayı için yüzde 3,16, Nisan ayı için de yüzde 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Bu durum, üçüncü aydan itibaren zam oranını yüzde 18,70 olarak belirledi. Ancak bu zam, Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.Zam Oranları Belli Oldu! Memur Ve Emekliler Ne Kadar Zam Alacak

Memur ve Memur Emeklileri İçin Farklı Zam Oranları

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.