Zigana Dağı, Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında, her dönemde zorlu bir geçit olmasının yanı sıra kış mevsiminde muazzam manzarasıyla görenleri büyüleyen bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Bu yıl düzenlenen Zigana Dağında Kış Gençlik ve Spor Şenliği, katılımcılara unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı.Zigana Dağı'nda Kış Şenliği Eğlence Zirvede! (2)

Karahindiba Çayının Şaşırtıcı Faydaları Nedir? Karahindiba Çayının Şaşırtıcı Faydaları Nedir?

Zigana Dağı: Türkiye'nin En Güzel Coğrafyalarından Biri

Denizden 2 bin 100 metre yükseklikte yer alan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, Gümüşhane Valiliği himayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikle bir kez daha adını duyurdu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan etkinlik, Zigana Dağı'nın eşsiz manzarasında gerçekleşti.

Karvivor Parkuru ve Eğlence Dolu Anlar

Etkinlik alanında özel olarak düzenlenen "Karvivor" parkurunda, çocuklar kızaklarla kayarak çeşitli engelleri aşarak keyifli yarışlara katıldı. Jandarma ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin gözetiminde yapılan kayak ve kızak yarışları, katılımcılara heyecan dolu anlar yaşattı.

Yeteneklerini Sergileyen Genç Kayakçılar

Sömestr tatilinde kayak yapmayı öğrenen çocuklar ve gençler, dev Türk bayrağını pistin zirvesinden indirerek etkinliğe damgasını vurdu. Gençlik Merkezi müzik kulübünün konser programıyla devam eden etkinlik, genç kayakçıların yeteneklerini sergileyerek izleyicileri büyüledi.

Gümüşhane Valisi'nden Teşvik Dolu Sözler

Etkinliğe katılan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, snowtrack ile Zigana Dağı'nın eşsiz manzarasında dağ turu yaparak, bu muazzam coğrafyanın tadını çıkardı. Vali Tanrısever, etkinliğe katılan gençlerle bir araya gelerek, "Çocuklarımızı tablet ve telefonlardan uzak tutmak için bu tür etkinlikleri destekliyoruz. İstiyoruz ki Gümüşhane'den, Trabzon'dan, bölgeden insanlar gelsinler, Türkiye'nin en güzel coğrafyalarından birisinde, Zigana Dağı'nda kayak yapsınlar, gönüllerince eğlensinler" dedi.

Kayak Milli Takımı Antrenörü'nden Değerlendirme

Yılmaz, "2024 yılının kar festivalini yaptık. İçerisinde kayak gösterileri, kayakla bayrak indirme, karvivor parkuru, konser programı düzenlendi. Bu yıl kayak kampları yapmıştık. 82 sporcumuza da tatil sürecinde eğitim verdik" şeklinde konuştu.