Emekli bayram ikramiyesi, emeklilerin ve hak sahiplerinin merakla beklediği bir konudur. 2024 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı için emekli bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar olacak ve kimlere verilecek gibi soruların cevapları oldukça önemlidir.

YENİ ZAMLI BAYRAM İKRMAİYESİ KAÇ PARA?

2024 yılında emekli bayram ikramiyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan rakamlara göre netleşti. Önümüzdeki Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli, dul ve yetimlere verilecek olan bayram ikramiyesi 3.000 TL olarak belirlendi. Bu rakam, önceki yıllara göre ciddi bir artışı temsil ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, bu artış emeklilerin bayram ikramiyesindeki bütçe imkanlarını zorlama pahasına yapılmış bir iyileştirme olarak değerlendirilmektedir.Emekli Bayram İkramiyesi Açıklandı (3)

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAK?

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesinde gerçekleştirilecek. SSK (4A) emeklilerinin ödeme günü, 17, 18, 19, 20 olanlar için bayramdan 7 gün önce olacak. Bağkur (4B) emeklilerinin ödeme günü ise 25 ve 26 olanlar için bayramdan 4 gün önce olacak. Emekli sandığı (4C) emeklilerinin ödeme günü ise bayramdan 2 gün önce olarak belirlenmiştir. Bu ödeme takvimi, geçtiğimiz yılın uygulamasına benzer şekilde devam edecektir.

KİMLERE VERİLECEK?

Emekli bayram ikramiyesi, emeklilerin yanı sıra dul ve yetimlere de verilmektedir. Dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye ödemesi, dosya bazında yapılır. Dosya başına 3.000 TL ikramiye ödenecek olup, ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödenir. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1.500 TL; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 TL ikramiye ödenecektir.Emekli Bayram İkramiyesi Açıklandı (1)

İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenir. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 TL, yüzde 45 olanlara 1.350 TL ikramiye ödenecektir.

2024 yılında emekli bayram ikramiyesi, önceki yıllara göre önemli bir artışla 3.000 TL olarak belirlenmiştir. Ödemeler, bayram öncesinde gerçekleştirilecek olup, emeklilerin ve hak sahiplerinin maddi anlamda rahat bir bayram geçirmeleri amaçlanmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, emekli bayram ikramiyesinin 3.000 TL olarak belirlendiği ve bu rakamın önceki yıllara göre önemli bir artışı temsil ettiği vurgulanmaktadır.Emekli Bayram İkramiyesi Açıklandı

Haberde ayrıca, emekli bayram ikramiyesinin emeklilerin yanı sıra dul ve yetimlere de verileceği ifade edilmektedir. Dul ve yetim aylığı alanlara yapılacak olan ikramiye ödemelerinin dosya bazında gerçekleşeceği ve ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeneceği belirtilmektedir.

Öte yandan, iş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara da bayram ikramiyesi ödeneceği ifade edilmektedir. Bu kişilere, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödeneceği ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 TL, yüzde 45 olanlara ise 1.350 TL ikramiye verileceği belirtilmektedir.

Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı

2024 yılında emekli bayram ikramiyesinin 3.000 TL olarak belirlendiği ve ödemelerin bayram öncesinde gerçekleştirileceği haberde önemli bir şekilde vurgulanmaktadır. Bu sayede, emeklilerin ve hak sahiplerinin maddi anlamda daha rahat bir bayram geçirmeleri amaçlanmaktadır.

Editör: Kader GÜL