Türkiye'de düzenli olarak her beş yılda bir yerel seçim yapılmaktadır. Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Belediye başkanları, Belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimi için oy kullanılmaktadır. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen Yerel Seçimlerin sonuçları ise oy sayımının sona ermesinin ardından netleşecek. 2024 Yerel Seçim Tüm illerin ve ilçelerin seçim sonuçları, hangi partinin hangi il ve ilçe ne kadar oy aldığı sayı ve yüzdelik dilim olarak Yerel Seçim Sonuçları ekranında görüntüleniyor. Peki, Şırnak seçim sonuçlarında son durum nedir? İşte 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi Erzurum seçim sonuçları ekranı.

Antakya'da Yol Çökmesiyle Beton Mikseri Devrildi Antakya'da Yol Çökmesiyle Beton Mikseri Devrildi

2024 Şırnak Yerel Seçim Sonuçları ekranı. Türkiye bugün sandık başında. 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy kullanan milyonlarca vatandaş il ve ilçelerindeki seçim sonuçlarını merak ediyor. Oy kullanma işleminin bitmesinin ardından oy sayımı başlıyor. Oyların sayımının bitmesiyle birlikte seçim sonuçları netleşecek. 2024 Yerel Seçimlerinde oy sayımı devam ederken açılan sandık sayısına göre Seçim Sonuçları ekranında sayılan oyların hangi ilde hangi partiye yansıdığını görüntüleyebilirsiniz. İşte 2024 Şırnak ili ve tüm ilçelerinin seçim sonuçları.

Oy kullanma işleminin sona ermesi ve yayın yasağının kalkmasının ardından sandıklar açıldıkça hangi parti, ne kadar oy aldı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği", "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" sonuçlarını görmek için Şırnak Seçim Sonuçları 2024 linkine tıklayabilirsiniz.

Seçime Katılan Siyasi Partiler: Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi ile Zafer Partisi seçime katılabilecek.

Seçim Günü Yasakları: Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.

2019 ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI:

ŞIRNAK 31 MART 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI:

  • Toplam Seçmen: 38.476
  • Katılım Oranı: %86.28
  • Kullanılan Oy: 33.197
  • Geçerli Oy: 31.946
  • Geçersiz Oy: 1.251

Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları:

  • AK Parti Mehmet Yarka: 19.718 (%61.72)
  • HDP Hişar Osal: 11.194 (%35.04)

Partilerin Kazandığı İlçe Belediye Sayısı:

  • AK PARTİ: 15
  • HDP: 4

İl Genel Meclis Seçimi Sonuçları:

  • HDP: 129.965 (%57.53)
  • AK PARTİ: 72.003 (%31.87)