Saniye saniye sosyal medyada paylaşılan videolarda, 50-60 yaşlarındaki saldırganın tehlikeli eylemi görülebiliyor. Neyse ki, olayın ardından saldırgan gözaltına alındı ve Lee hastaneye kaldırıldı.

Lee Jae-myung'in Sağlık Durumu

Olay sonrasında Lee, hemen üniversite hastanesine götürüldü. Haber ajansı Yonhap, bıçaklanmanın ardından Lee'nin bilincinin açık olduğunu ve hayati tehlikesinin olmadığını bildirdi. Helikopterle hastaneye nakledilen Lee'nin sağlık durumu yakından takip ediliyor.

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Siyasi Geçmiş: Seçimler ve Yolsuzluk İddiaları

Lee Jae-myung, 2022 başkanlık seçimlerinde yüzde 0,73 farkla kaybetmişti. Demokratik Parti'nin lideri olarak 2027 cumhurbaşkanlık seçimlerine hazırlanıyordu. Ancak bu saldırı, siyasi kariyerine gölge düşürdü.

Seongnam'ın belediye başkanlığını yapmış olan Lee, bu dönemde yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Hakkındaki iddiaları reddeden Lee, savcıların soruşturmasına rağmen siyasi dürüstlüğünü savunuyor.

Editör: Kader GÜL