Marmaris'te Gezi Teknesi Alev Aldı Yolcular Denize Atladı! Marmaris'te Gezi Teknesi Alev Aldı Yolcular Denize Atladı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Barış Boyun'un elebaşılığını yaptığı organize suç örgütüne yönelik İtalya'daki operasyonda 19 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) ile Interpol-Europol Daire Başkanlığı'nın İtalyan güvenlik makamlarıyla yürüttüğü ortak çalışmanın bir sonucu olarak gerçekleştirildi.

Operasyon Detayları

Operasyon kapsamında, Türkiye adli makamlarınca kırmızı bültenle aranan Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu 17 Türk ve 2 İtalyan olmak üzere toplamda 19 şüphelinin yakalandığı açıklandı. Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz." ifadesini kullandı.

İtalyan Polisin Açıklaması

İtalyan Polisinden (Polizia di Stato) yapılan açıklamada, operasyonun Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğinde düzenlenen operasyonlarda 19 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Suçlamalar ve Geçmiş Olaylar

Gözaltına alınanlar hakkında terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlamalarıyla operasyon düzenlendiği açıklandı. Ayrıca, operasyon çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un 2022 yılında da gözaltına alındığı ve Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu ancak İtalyan yargısının buna yeşil ışık yakmadığı belirtildi.

Barış Boyun'un yakalanması, Türkiye ve İtalya arasındaki güçlü işbirliğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Organize suç örgütlerine karşı verilen bu mücadele, uluslararası alanda da önemli bir adım olarak nitelendirilebilir.

Editör: Kader GÜL