Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) kongresinin gündemi ve CHP içindeki değişimci ve genel merkezci gruplar arasındaki rekabet hakkında bilgiler veriliyor. İşte metinde öne çıkan bazı ana konular:

CHP PM Kongresi: CHP Parti Meclisi, kongre tarihini belirlemek ve genel başkan seçimi için bir tarih belirlemek üzere toplanıyor.

Kongre Gündemi: Toplantı çağrısında resmi gündem maddeleri olarak genel başkan sunuşu, siyasi gelişmelere dair değerlendirmeler, il ve ilçe temsilciliklerinin yıllık hesaplarının onaylanması ve genel başkan seçiminin yapılacağı kurultayın tarihinin netleştirilmesi sıralanıyor.

Değişimciler ve Genel Merkezciler: CHP içindeki iki ana grup, değişimciler ve genel merkezciler olarak adlandırılıyor. Bu gruplar, il kongrelerinde kendi adaylarını ve il yönetimlerini seçmek için lobi çalışmaları yapıyorlar. Aynı zamanda bu il yönetimleri büyük kurultayda oy kullanacak delege olarak önem taşıyor.

CHP'den Erken Seçim Sinyali: Deniz Yücel'den Çarpıcı Açıklamalar CHP'den Erken Seçim Sinyali: Deniz Yücel'den Çarpıcı Açıklamalar

İstanbul'un Önemi: İstanbul'da yapılacak il kongresi büyük önem taşıyor. "İstanbul'u alan CHP'yi alır" mottoyu, partinin İstanbul'da başarılı olma isteğini yansıtıyor. İstanbul'da iki adaylı bir yarışın olduğu belirtiliyor.

İl Kongre Sonuçları: Şu ana kadar yapılan il kongrelerinde, il başkanı seçilen isimlerin büyük oranda genel merkezi desteklediği ancak çarşaf listeyle seçim yapılan yerlerde değişimcilerin de listelerde yer aldığı belirtiliyor.

Büyük Kurultay Tarihi: Büyük kurultayın tarihi olarak PM'de 5 Kasım tarihinin belirlenmesi bekleniyor.

Tüzük Kurultayı: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzük kurultayı hakkındaki planları PM toplantısının gündemine alınmamış gibi görünüyor, ve tüzük kurultayının aralık ayında yapılması öneriliyor.

Partinin genel başkanını ve yönetimini seçeceği kurultay öncesi, değişimciler ve genel merkezciler olarak adlandırılan gruplar, il kongrelerindeki adaylarını belirlemek için yoğun çaba harcıyorlar. İstanbul'daki il kongresi özellikle büyük önem taşıyor ve bu şehirde iki adaylı bir yarış bekleniyor. Şimdiye kadar yapılan il kongrelerinde, genel merkezi destekleyen isimlerin büyük çoğunluğu seçilirken, çarşaf listeyle yapılan seçimlerde değişimcilerin de listelerde yer aldığı görülüyor. Büyük kurultayın tarihi ise PM'de 5 Kasım olarak öneriliyor. Tüzük kurultayı ise henüz gündemde değil.

Editör: Egemen KEYDAL