Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili yapılan son değerlendirmelerin ardından, Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verdiğini açıkladı.Chp'de Lütfü Savaş'ın Adaylığı Devam Ediyor! (2)

Parti İçi Değerlendirme Sonucu Açıklama Yapıldı

CHP tarafından yapılan açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Özel ile Savaş Görüştü! İlk Mesaj

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesi sonrası başlayan tartışmalar hakkında, "Hatay ittifakına ihtiyaç var. İttifak kurulmazsa Cumhur İttifakı şans yakalayacak. 36 saatin tamamına çalışarak, Hatay'daki soruna en doğru çözümü vereceğim" şeklinde konuşmuştu.

Özel İle Savaş Görüştü

Özel'in bu açıklamasının ardından, dün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldiği bildirildi.

Savaş Bugünü İşaret Etmişti

Lütfü Savaş ise Genel Merkez dışında bekleyenlere, "Yarın çok daha büyük mitingle açıklamalarımız olacak. Şu an bir şey söylemek doğru olmaz. Yarın ne yapacağımızı paylaşacağız" dedi.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili yapılan son değerlendirmeler sonucunda, Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiği açıklandı. Parti, il ve ilçe örgütlerinin, belediye başkan adaylarının talep ve mutabakatları doğrultusunda bu kararı aldığını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday gösterilmesi sonrası Hatay ittifakına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, soruna en doğru çözümü sunacaklarını ifade etti. Özel, Lütfü Savaş'la görüşerek adaylık konusunu değerlendirdi. Savaş da, önemli açıklamaları için daha büyük bir mitingle bekleyenlere hitap ederek, detayları yarın paylaşacaklarını söyledi. Bu kararın, Hatay'daki siyasi dinamikleri ve yerel seçim sürecini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

CHP içerisinde bir süredir tartışılan Hatay Büyükşehir Belediye adayının kim olacağı, parti tarafından yapılan yazılı açıklama ile belli oldu. CHP yönetimi, Hatay'da mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verdi. Peki, CHP Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş kimdir? İşte Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın hayatı, biyografisi ve siyasi geçmişi!Chp'de Lütfü Savaş'ın Adaylığı Devam Ediyor! (1)

2024 Aşure Günü: Muharrem Ayının Manevi Anlamı 2024 Aşure Günü: Muharrem Ayının Manevi Anlamı

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Lütfü Savaş, 1965 yılında Hatay'ın Yayladağı ilçesi Dağdüzü Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamladı. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1990-96 yılları arasında Kayseri'nin Develi ve Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda pratisyen hekimlik yaptı.

Akademik ve Siyasi Kariyeri

Lütfü Savaş, tıpta uzmanlık eğitimini 2000 yılında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde tamamladı. Ardından, Başkent Üniversitesi Adana Eğitim Araştırma Hastanesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2002 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi ve çeşitli idari görevlerde bulundu. 2007 yılında doçent unvanını aldı.

Siyasi Kariyeri

2009 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin daveti üzerine Antakya (Hatay Merkez) İl Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi. İlk başkanlık döneminde çeşitli hizmetlerde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde ise Hatay'ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday oldu ve seçimi kazandı. İlk Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde alt ve üst yapıda büyük hamleler gerçekleştirerek, 2017 yılında altyapıya en çok yatırım yapan belediye başkanı oldu. 2019 yerel seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olarak ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Özel Hayatı

Evli ve iki çocuk babası olan Lütfü Savaş'ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Editör: Kader GÜL