Türkiye'nin gündemini sarsan üzücü bir olayın ardından, "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'in katil zanlısı İstanbul'da yakalandı. Bu trajik olayın detayları, suç kayıtları ve polisin gerçekleştirdiği başarılı operasyon, Türkiye'nin ilgi odağı haline geldi.

Olayın Detayları

Fatih ilçesindeki çay ocağında bıçaklı saldırıya uğrayan Ramazan Pişkin, hayatını kaybetti. Katil zanlısı olarak belirlenen E.B. (24), İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başarılı bir operasyonla yakalanarak adaletin önüne çıkarıldı. Bu trajik olay, 1 Şubat 2024 tarihinde meydana geldi ve Türkiye'nin birçok yerinden büyük bir üzüntüyle karşılandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun çabaları sonucu gerçekleştirilen operasyonun ardından, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı. Yerlikaya, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca'nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." şeklinde konuştu.

Zanlının Suç Kayıtları

E.B'nin 9 suç kaydının bulunduğu belirlendi. Bu kayıtlar arasında "kasten yaralama", "tehdit", "mala zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlar yer alıyor. Zanlının, cinayetin gerçekleştiği olayda kullandığı bıçağa da el konuldu.Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Katili Yakalandı

Operasyonun Detayları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının saldırıyı gerçekleştikten sonra Aksaray'a kadar yürüdüğünü tespit etti. Daha sonra otobüsle Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı'na giden E.B, Hacıhüsrev Mahallesi'ne geçerek burada gözaltına alındı. Zanlının babasına ait iş yerinin, Pişkin'in iş yerine yakın bir bölgede olduğu ortaya çıktı.

Cinayetin Ardından Ortaya Çıkan Detaylar

Cinayetin ardından yapılan araştırmada, zanlının bir süredir yalnız yaşadığı, annesinin ise iki hafta önce evi terk ettiği belirlendi. Evde yapılan incelemede dairenin dağınık olduğu ve zanlının bir süreliğine yalnız yaşadığı görüldü. Komşular, E.B'yi kendi halinde bir çocuk olarak tanımlarken, madde bağımlısı olduğuna dair herhangi bir gözleme rastlamadıklarını ifade etti.

Pişkin'in Son Yolculuğu

Cinayete kurban giden Ramazan Pişkin'in cenazesi, memleketi Diyarbakır'a gönderildi. Ulu Cami'de kılınan namazın ardından çifthavuz mezarlığında toprağa verildi. Kent merkezinde toplanan kalabalık, cinayete tepki gösterdi. Cinayetle ilgili devam eden soruşturma kapsamında yeni ayrıntılar ortaya çıkartılmaya çalışılıyor.

Pençe-Kilit Bölgesinde Mevziye Yıldırım Düştü Bir Asker Şehit Oldu Pençe-Kilit Bölgesinde Mevziye Yıldırım Düştü Bir Asker Şehit Oldu

Türkiye, "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" cinayetiyle sarsıldı. Olayın detayları, zanlının yakalanması ve cinayetle ilgili yeni ayrıntıların ortaya çıkması, ülkede geniş bir yankı uyandırdı. Toplum, bu trajik olayın etkilerini uzun süre hissedecek gibi görünüyor.