Dolorex ağrı kesici, eklem ağrıları, sırt, boyun, göğüs kafesi gibi bölgelerde görülen ağrılar için tercih edilir. Ameliyat sonrasında da kullanılan bu etkili ilaç, kas ağrıları ve adet sancıları için de önerilir. 

Dolorex Hangi Durumlarda Kullanılmaz?

Dolorex ağrı kesici, bazı durumlarda kullanılmamalıdır. Başka bir ağrı kesici kullanımı sonrasında, ilacın içerdiği maddelere alerjiniz varsa, kalp ameliyatı geçirenler, mide rahatsızlığı, ülser hastalığı, kap yetmezliği, dışkıda kanama, hamileliğin son üç ayı ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Dolorex Adet Ağrısına İyi Gelir mi?

Dolorex, adet sancılarına karşı etkili bir ağrı kesici olarak bilinir. Özellikle adet sancılarının şiddetlendiği dönemlerde tercih edilen bu ilaç, kullanımında dikkatli olunması gereken birkaç noktaya sahiptir. Günlük kullanım miktarı konusunda bir kadın hastalıkları uzmanına danışmak, olası yan etkileri minimize etmede önemlidir.

Dolorex Regl Ağrısına İyi Gelir mi?

Dolorex kullanıcılarından alınan geri bildirimlere göre, ilacın regl sancılarına iyi geldiği belirtilmiştir. İçerisinde hormon bulunmayan Dolorex, adetlerde hormon değişimine bağlı kanama artışı veya kesilme etkisi yapmaz. Ancak kaslarda gevşemeye neden olduğu için, adet kanamalarında artış görülebilir. Bu durumda, adet kesilmesi veya artışı yaşanırsa, hemen bir kadın hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.

Dolorex Kaç Dakikada Etkisini Gösterir?

Adet sancısı çeken kadınların en çok merak ettiği konulardan biri, Dolorex'in kaç dakikada etki gösterdiğidir. İlacın kullanımından sonra etkisinin 10 ila 30 dakika arasında hissedilmesi beklenir.

Sebzelerin Kuzey Afrika Mutfağındaki Lezzeti Sebzelerin Kuzey Afrika Mutfağındaki Lezzeti

Dolorex Ağrı Kesicinin Yan Etkileri

Bu tür etkiler yaşanırsa, derhal bir doktora başvurulmalıdır. Doktorun yönlendirmesiyle ilaç değişikliği yapılabilir veya ilaç kullanımı durdurulabilir.

Editör: Kader GÜL