Kan Uyuşmazlığının Klinik Bulguları Kan Uyuşmazlığının Klinik Bulguları

İnsanlar için spor salonuna gitmek sıkıcı olabilir veya buna ayıracak zamanları olmayabilir. Neyse ki, uzmanlar beslenme ve yaşam tarzıyla ilgili bazı küçük değişikliklerin karın bölgesini inceltmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

1 / 8 - Az ve Sık Yemek

Atıştırmayı seven biriyseniz bu iyi bir haber. Beslenme ve antrenman uzmanı David Wiener, "Protein açısından zengin ve karmaşık karbonhidratlar içeren daha küçük, daha sık öğünler yemek çok önemlidir" diyor. David, doğru öğünler, porsiyon kontrolü ve zamanlama ile her iki veya üç saatte bir yemek yiyebileceğinizi, tok kalabileceğinizi ve yine de karnınızın etrafındaki yağlardan kurtulabileceğinizi düşünüyor. David "Diyetinize dahil etmeniz gereken ideal yiyecekler arasında tavuk, hindi, somon, yumurta, tatlı patates, kahverengi pirinç ve brokoli, karnabahar ve ıspanak gibi nişastalı olmayan sebzeler yer alır" diye ekliyor.Egzersizsiz 8 Adımda Karın Yağlarından Kurtulma Ve İncelme (1)

2 / 8 - Daha Az Yemek İçin Daha Çok Uyumak

Araştırmalar ne kadar kötü uyursanız o kadar aç olduğunuzu gösteriyor. David şöyle açıklıyor: "Yeterince uyumadığınızda, kendinizi aç hissetmenizi sağlayan hormon olan ghrelin seviyesi yükselir ve kendinizi tok hissetmenizden sorumlu hormon olan leptin seviyesi düşer". David'e göre; sonuç, ertesi gün daha fazla yemek yemenizdir. Daha fazla uyumak için 'uyku sağlığınız' üzerinde çalışın. Bu, tutarlı bir yatma saatine sahip olmak ve akşamları alkol, kafein ve büyük öğünler gibi uykuyu bozan şeylerden kaçınmak anlamına gelir. Her gece yedi ila sekiz saat uyumayı hedefleyin ve iştahınızı arttırıp artırmadığına bakın.

3 / 8 - Susuz Kalmamak

Susuz kalmamanın faydaları sonsuzdur. David, "Bol su içmek vücudun detoksifikasyonuna, genel sıvı kalori alımının azaltılmasına, iştahın bastırılmasına ve kalori yakılmasına yardımcı olabilir" diye açıklıyor. Günde en az altı ila sekiz bardak su içmeyi hedefleyin. Tadından hoşlanmıyorsanız, bitki çayları susuz kalmamanızı sağlamanın harika ve lezzetli bir yoludur veya sade suya taze meyve eklemeyi deneyin.

4 / 8 - Doğru Karbonhidratları Tüketmek

Kişisel Antrenör Will Duru, karbonhidratların şeytan olmadığını ve aslında kilo vermeye yardımcı olabileceğini söylüyor ve "Doğru karbonhidratları yediğinizden emin olmak; işin sırrı bu" diyor. Will "Tam tahıllar gibi lif içeren karbonhidratları seçin, çünkü lif sindirim sisteminizin düzgün çalışmasını sağlayacak ve sizi daha tok tutacaktır, böylece daha fazla yiyecek için geri dönmeye devam etmeyeceksiniz" diyor. Sürülebilir peynir ve üzüm ile iki yulaflı kek veya fıstık ezmeli bir dilim kepekli ekmek deneyin.

5 / 8 - Kahvaltıyı Atlamamak

Günün ilk öğününü atlamak kalorileri azaltabilir ancak bu eksikliği günün ilerleyen saatlerinde telafi etmeniz muhtemeldir. Will, "Vücudunuz aç olacak ve beslenmeye ihtiyaç duyacak, dolayısıyla öğle yemeğinde doğal olarak kahvaltı yaptığınızdan daha fazla yiyebilirsiniz" diye açıklıyor. Will "Bir kase yoğurt ve meyve bile çok kalorili olmadan güne başlamanın iyi bir yoludur." diyor.

6 / 8 - Eski Alışkanlıkları Değiştirmek

Vücudunuz yaşla birlikte değiştiği için daha önce işe yarayan şeyler şimdi işe yaramayabilir. Will şöyle diyor: “Yirmili yaşlarınızda veya ergenlik çağının sonlarında yediğiniz yiyeceklerin aynısını ve aynı miktarları yemeyi bekleyemezsiniz. Bedenler değişir, metabolizmalarımız da değişir, o yüzden kendinizi geçmiş yaşamla karşılaştırmayı bırakın. Ayrıca, yaşlandıkça kilo orta bölgemizde daha doğal bir şekilde yoğunlaşıyor, bu yüzden bunu durdurmak için daha az şeker, daha fazla protein ve belki de daha küçük porsiyonlar gibi gerekli uyarlamaları yapmamız gerekiyor."

7 / 8 - Protein Tüketmek

David, "Protein açısından yüksek bir diyet yemek, kilo vermeye çalışırken, özellikle de karın yağını eritmek için son derece önemli bir faktördür" diyor. David "Yüksek protein alımı kendinizi daha tok hissetmenizi sağlayacaktır ve uzun bir süre boyunca iştahınızın azalması anlamına gelebilir. Bunun yanı sıra doğru miktarda protein tüketmek, kilo verme yolculuğunuz sırasında kas kütlesini korumanızı sağlar. Kas kaybetmeden kilo vermek zor olabilir, ancak bunu korumanın bir yolu yeterli protein tüketmektir." ifadelerini kullanıyor.

Protein denilince akla et geliyor. Ancak balık, yumurta, süt ürünleri, fasulye ve mercimek, tohumlar, peynir, protein karışımları ve daha fazlasından da yararlanabilirsiniz.

8 / 8 - Şekeri Değiştirmek

Yakın zamanda yapılan bir çalışma, obeziteye bir numaralı katkının bir şeker türü olan fruktoz olduğunu ileri sürdü. David, "Şeker oranı yüksek bir diyet, orta yaş üzerinde özellikle zararlı bir etkiye sahip olabilir, çünkü şeker glikoza dönüştürülür ve hem karaciğerde hem de göbekte depolanmak üzere kana verilir" diyor. Süpermarkete gittiğinizde atıştırmalık reyonuna yönelmeyin ve bisküvi, kek ve tatlı gibi yapay şekerlerden kaçının. David, "Tatlı bir atıştırmalık istiyorsanız, fındık ezmeli dilimlenmiş muz gibi bir atıştırmalık tercih edin veya yoğurdu çeşitli meyvelerle karıştırıp birkaç saat dondurarak kendi yoğurdunuzu yapın" diye ekliyor.

Egzersiz yapma zorunluluğunu ortadan kaldıran bu 8 adımı takip ederek, spor salonuna gitmeden de karın yağlarından kurtulabilir ve fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Unutmayın, küçük değişiklikler büyük sonuçlar doğurabilir. Sağlıklı yaşam için beslenme ve yaşam tarzınızı gözden geçirin ve istediğiniz görünüme ulaşmak için harekete geçin.

Editör: Kader GÜL