Bakanlık, emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına sebep olan ilanlara karşı harekete geçti. İlan platformlarındaki satılık emlak ilanlarını inceleyen bakanlık, fahiş fiyat uygulayan 545 kişiye 54.5 milyon lira para cezası verdi.

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre:

"Piyasa dengesini bozabilecek her türlü eylem ve fiilin üzerinde titizlikle duruyoruz. Spekülatif eylemler ve fahiş fiyat artışına sebep olan ilanlar, yanıltıcı reklamlar detaylı bir şekilde incelenmektedir.

Bu kapsamda, ilan platformlarında verilen satılık emlak ilanları incelenmiştir. 1 Eylül tarihinden bu yana verilen satılık emlak ilanlarında ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 14. maddesine aykırı faaliyetleri nedeniyle kişi başına 100.000 TL olmak üzere toplam 54.500.000 TL para cezası verilmesine karar verilmiştir.

Ev Satın Alma Rehberi: Sıkça Sorulan Sorular Ev Satın Alma Rehberi: Sıkça Sorulan Sorular

Vatandaşlarımızın mağdur olmasını engellemek ve adaletli bir rekabet ortamı sağlamak adına elimizdeki tüm imkanları kullanarak çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Editör: Kader GÜL