AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları

İsrail'in Gazze'deki Askeri Harekatı: Bernie Sanders'tan Çarpıcı Çağrı

ABD'li Senatör Bernie Sanders, Yahudi kökenli bir siyasetçi olarak, ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazarak İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonunu eleştirdi. Sanders, İsrail'e yapılması beklenen 10,1 milyar dolarlık askeri yardımdan vazgeçilmesi çağrısında bulunarak, olayın "modern tarihimizin en karanlık sayfalarından biri" olarak hatırlanacağını ifade etti.

Gazze Şeridi'nde 68 Gün Süren Bombardıman: Sanders'ın Çıkışı

Sanders, ABD'nin 68 gündür Gazze Şeridi'ni bombalamasına tepki gösterdi. Mektubunda, İsrail'in askeri müdahalesinin "kitlesel bir vahşete" dönüştüğünü belirterek, 18 bin sivilin öldüğü ve 49 bin sivilin yaralandığı acı gerçeğini vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi Kararı ve ABD'nin Rolü

Sanders, Gazze Şeridi'nde acil insani ateşkes çağrısı yapan BM Güvenlik Konseyi kararının ABD tarafından veto edilmesine de değindi. ABD'nin Gazze'deki yıkımda "suç ortağı" olduğunu belirten Sanders, vergi mükellefleri tarafından sübvanse edilen bombaların ABD tarafından sağlandığını vurguladı. Ayrıca, Biden'a hitaben, İsrail'in 10.1 milyar dolarlık ek askeri yardım talebinin desteklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Yıkımın Boyutu ve Sanders'ın Çağrısı

Mektupta, Gazze'deki 40 BM tesisinin İsrail güçleri tarafından vurulmasına da dikkat çekildi. Sanders, İsrail'e ek askeri yardım sağlanmasının, Netanyahu hükümetinin ayrım gözetmeyen bombardımanının devam etmesi anlamına geldiğini belirtti. ABD'nin İsrail'e 15 binden fazla bomba ile 57 bin top mermisi sağladığını ve bu trajedide suç ortağı olduğumuzu vurgulayarak, ABD Kongresi'nden fon talebinin geri çekilmesini istedi.

Editör: Kader GÜL