Kakaolu Islak Kek

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Sosu İçin:

1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpma:

Yumurta ve şekeri mikser ile 5 dakika kadar rengi açılana ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu aşamada yumurta ve şeker iyice karışmalı ve krema kıvamına gelmelidir. Krema kıvamı, yumurta ve şekerin rengi açılıp köpüklü bir hal almasıdır.

Süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleme:

Süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu aşamada karışımı mikser ile karıştırmanıza gerek yoktur. Spatula ile karıştırmanız yeterli olacaktır.

Kakaoyu ekleme:

Kakaoyu ekleyip karıştırın. Kakaoyu ekledikten sonra spatula ile karıştırmanıza gerek yoktur. Sadece bir spatula ile kakaoyu karıştırın.

Unu eleyerek ekleme:

Unu eleyerek karışıma ekleyin. Unu eleyerek eklemek, kekin daha kabarık olmasını sağlar. Unu ekledikten sonra spatula ile karıştırın.

Kek kalıbına dökme:

Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Kek kalıbını yağlamak için sıvı yağ kullanabilirsiniz. Unlamak için ise un kullanabilirsiniz.

Fırında pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.

Kek sosunu hazırlama:

Islak kek sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatın.

Kek sosu ile keki ıslatma:

Dinlenmiş keki sosla üzerini tamamen kaplayacak şekilde ıslatın. Keki sosla ıslatırken spatula kullanabilirsiniz.

Kestirip servis yapma:

Kestirip servis yapın.

E-Devlet İle İcra Dosyası Sorgulama E-Devlet İle İcra Dosyası Sorgulama

Afiyet olsun!

Ek bilgiler:

Kekin daha kabarık olması için yumurta ve şekeri çırparken mikser kullanmanıza gerek yoktur. Spatula ile de karıştırabilirsiniz.
Kekin daha lezzetli olması için kakao miktarını artırabilirsiniz.
Kekin daha sulu olması için sos miktarını artırabilirsiniz.
Keki pişirirken fırının kapağını açmayın.
Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
Keki sosla ıslatırken kekin ılık veya soğuk olması fark etmez.


Kek sosunu hazırlarken kakao miktarını artırarak kekin daha yoğun bir kakao aroması almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sosla keki ıslatırken kekin üzerine hindistan cevizi, fındık veya fıstık gibi malzemeler serperek kekin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.


Kek sosunu hazırlarken süt yerine krema kullanarak kekin daha kremsi bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sosla keki ıslatırken kekin üzerine çikolata sosu dökerek kekin daha lezzetli ve görsel olarak daha cazip olmasını sağlayabilirsiniz.

Editör: Kader GÜL