Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem senaryosuyla yerel düzeyde bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat, Karabük Valiliği koordinesinde AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Senaryo gereği 6,5 büyüklüğündeki bir deprem sonrasında doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketlerinde görevli personel gaz ve elektrik kesimini gerçekleştirdi. Ardından AFAD ekipleri, enkaz altında mahsur kalan yaralıların kurtarılması için çalışmalara başladı.

Tatbikatın gerçekçiliği, iki katlı bir binanın çökmesi ve enkazdaki vatandaşlara ulaşma süreciyle dikkat çekti. Yaralılar, ambulanslarla sahra hastanesine sevk edildi. Ayrıca, çıkan yangın da itfaiye ekipleri tarafından başarıyla söndürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük'te Çalışan ve Emekliye Yönelik Mesajlar Verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük'te Çalışan ve Emekliye Yönelik Mesajlar Verdi

Tahliye çalışmalarının ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çatıda mahsur kalan iki kişi de güvenli bir şekilde kurtarıldı. Tatbikat sonunda açıklama yapan AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, deprem tatbikatını başarılı bir şekilde tamamladıklarını vurguladı. Erbay, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle her zaman yüzleştiğini ve her daim hazır olmanın önemine vurgu yaparak, müdahale güçlerini pekiştirmek için bu tür tatbikatların düzenlendiğini belirtti. Karabük, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alıyor ve deprem riskine karşı hazırlıklı olmak büyük bir önem taşıyor.

Bu tür tatbikatlar, afet ve acil durumların yönetilmesinde kritik bir rol oynayarak halkın güvenliğini sağlamada büyük katkı sağlıyor.

Editör: Çetin KEYDAL