Özellikle turizm sektörü, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilip 9 günlük tatil ilan edilmesini istiyor.

Antalya'daki turizmciler, bu yılın Haziran ayında sezonun başladığını ve yüksek sezon açılışını okulların tatil olması ve Kurban Bayramı ile yapacaklarını belirtiyorlar. Bu nedenle, Kurban Bayramı tatilinin 15 Haziran'dan 23 Haziran'a, aradaki 20-21 Haziran perşembe ve cuma günlerinin de resmi tatil şeklinde toplam 9 gün tatil ilan edilmesini talep ediyorlar. Bu uzun tatil süresinin iç turizm hareketliliğini artıracağı düşünülüyor.

Donald Trump'a Suikast Girişimi: Thomas Matthew Crooks Kimdir? Donald Trump'a Suikast Girişimi: Thomas Matthew Crooks Kimdir?

Antalya'daki turizm sektörü, Kurban Bayramı döneminde iklim şartlarının çok daha iyi olacağını ve bu dönemin tam mevsimi olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası sebebiyle Almanya'dan turist sayısında bir miktar azalma bekleniyor. Ancak son dönemde Romanya'dan kimlik kartıyla giriş yapılması, bu pazarı da gelişmekte olan diğer büyük pazarlar seviyesine getireceği düşünülüyor.

Şu anda Antalya'da dolulukların yüzde 80'ler civarında olduğu belirtiliyor ve haziran ayı itibarıyla yüzde 90'ın üzerine çıkması bekleniyor. Mayıs ayının üçüncü haftası itibarıyla kente gelen turist sayısının 3,5 milyonu aştığı kaydediliyor. Geçen seneye kıyasla yüzde 15 artıda olduklarını söyleyen sektör temsilcileri, bu yılın hedefinin 17 milyon turisti geçmek ve yeni bir rekor kırmak olduğunu belirtiyorlar.

Editör: Kader GÜL