23 Kasım 2023 tarihinde Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17.46'da 5.2 ve saat 17.49'da 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis'te de hissedildi.

Depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. AFAD, herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını açıkladı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Battalgazi ilçemizde meydana gelen 5,2 ve 4,7 büyüklüğündeki depremler sonrası kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptığı açıklamada, "Yapılan saha taramalarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz. Spor salonlarında ve belediyenin belirlediği mekanlarda konaklama imkanı sağlanacaktır" dedi.

Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir? Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Depremin merkez üssü Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Osman Güder, "İnsanları şu anda konutlarından, iş yerlerinden dışarı çıktılar, telaşlı şekilde bekliyorlar. Bizler de teskin etmeye çalışıyoruz. 3 dakika arayla iki deprem olması insanları tedirgin etti. Herhangi bir yıkım ve can kaybının olmadığı haberini aldık. Muhtarlarla irtibat halindeyiz. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık, umarım bundan sonra da ulaştığımız yerlerden olumsuz haber almayız" dedi.

Güder, 6 Şubat depremlerinde hasar alan binalarda oturanlara yaptığı uyarıda ise "şu anda orta hasarlı binalara girmeleri kesinlikle yasaklandı. Tekrar ediyorum. Orta hasarlı binalarda oturanlar kesinlikle evlerine girmemeleri gerekiyor. Şu anki süreçte az hasarlı binalarda oturanların da biraz da beklenmesi gerektiğini ikaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Kader GÜL