2024 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/1) için heyecanlı bir dönem başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuru ile adaylar için başvuru süreci 7 Şubat 2024 tarihinde resmen başladı. Bu önemli sınavın detaylarına ve başvuru sürecine ilişkin önemli bilgileri sizler için derledik.

Başvuru Süreci ve Tarihleri

YDS/1 sınavı için başvurular, 7 Şubat 2024 tarihinde başladı ve 15 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin resmi web sitesi olan  adresi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de gerçekleştirebilecekler.Ösym'den Önemli Duyuru Yds1 Başvuruları Başladı! (1)

Başvuru İşlemleri

Başvuru işlemleri sırasında adayların dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Başvuru yaparken adayların kimlik bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeleri oldukça önemlidir. Ayrıca başvuru ücretini zamanında ödemeleri ve gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Sınav Stresini Azaltmanın 7 Etkili Yolu Sınav Stresini Azaltmanın 7 Etkili Yolu

Başvuru Kılavuzu ve Detaylar

Başvuru süreci hakkında detaylı bilgilere ÖSYM tarafından yayımlanan "2024-YDS/1 Kılavuzu"ndan ulaşabilirsiniz. Kılavuz, sınavın içeriği, başvuru koşulları, sınav ücreti ve diğer önemli bilgileri içermektedir. Adaylar, başvuru öncesinde bu kılavuzu dikkatlice incelemeli ve gerekli bilgilere sahip olmalıdırlar.Ösym'den Önemli Duyuru Yds1 Başvuruları Başladı!

Sınav Tarihi ve Sonuçları

YDS/1 sınavı 24 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınavın sonuçları ise 25 Nisan 2024 tarihinde açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden veya mobil uygulaması aracılığıyla öğrenebileceklerdir.

ÖSYM'nin duyurusuna göre, 2024 YDS/1 başvuruları için geri sayım sona erdi. Adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlayarak önemli bir adım atmış olacaklar. Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgilere ve kılavuza ulaşmak için ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.