2026 NATO Zirvesi Türkiye'de 2026 NATO Zirvesi Türkiye'de

Diyarbakır'daki Ulu Cami'de yaptığı konuşmalarla tanınan Ramazan Pişkin, Fatih'te bıçaklanarak öldürüldü. Pişkin'in son videolarında tarikatlar tarafından tehdit edildiğini ima etmesi, cinayetin arkasında tarikatlar olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.Ramazan Hoca Cinayeti Tarikat Bağlantısı Araştırılıyor (1)

Pişkin, 27 Ocak'ta paylaştığı bir videoda, "Tarikatlar, benim üzerimden yoğun bir kampanya var maalesef. Edepten, ahlaktan yoksun insanlarla benim hiçbir ilişkim olamaz. Ne dünyada ne de ahirette. Bir takım hurafeler var, maalesef rant kapılarına dönüştüler. Genel anlamda sıkıntıdalar. Tarikatlarda hurafelerle doludur. Tarikat ve tasavvuf bir yorumdur, sizi bağlar. Kimseye küfür ve hakaretimiz olmamıştır. Benim dükkanıma kendini bilmez insanlar geliyor, ortalığı karıştırıyor. Bu konuyu sükunetle kapatalım. Geliyorlar, bizi rahatsız ediyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Pişkin'in bu sözleri, cinayetin arkasında tarikatlar olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. İstanbul Valiliği, cinayetle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve katilin kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.Ramazan Hoca Cinayeti Tarikat Bağlantısı Araştırılıyor (2)

Ramazan Pişkin kimdir?

Ramazan Pişkin, Diyarbakır'da doğdu ve büyüdü. Ulu Cami'de verdiği vaazlarla tanınan Pişkin, sosyal medyada da geniş bir takipçi kitlesine sahipti. Pişkin, yaptığı konuşmalarda İslami konuları ele alıyordu.

Pişkin, 1 Şubat 2024 tarihinde Fatih'te işlettiği çay ocağında bıçaklı saldırıya uğradı. Göğüs bölgesinden 3 bıçak darbesi alan Pişkin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Editör: Kader GÜL