Gittiğimiz her şehirde her ilçede büyük bir coşku ve heyecanla karşılanıyoruz. Yürüdüğümüz sokaklarda caddelerde izdiham oluyor.

1.      Kazandığınız ‘O An’ Geldiğinde Balkon Konuşmanızda İlk Mesajınız Ne Olacak?

'İlk Kararnamemiz Sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmeleri olacak, bununla ilgili gerekli düzenlemeleri hızla hayata geçireceğiz. Ülkemizin demografik yapısının bozulmasına izin vermeyeceğiz'.

2.      Ayrımcılığın Yüksek Olduğu, Herhangi Bir Partinin Seçmenini Kötüleyen Liderlerin Dilinden Bence Hepimiz Yorulduk. Siyasi İdeolojiniz Türk Milliyetçiliği Üzerine Kurulu, Türk Olmayan Geçmişten Beri Birlikte Yaşadığımız Bir Sürü Vatandaşımız Bulunuyor. İktidar Olduğunuz Dönemde Bunu Dikkate Alacak mısınız?

'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre vatandaşlık bağıyla bu ülkeye bağlı herkes Türk’tür. Elbette ülkemizde yaşayıp kendisini başka etnik kökenlerle ifade eden insanlarımız var. Türkiye’nin birçok yerinden beni arayıp destek vereceğini söyleyen Kürt, Çerkes başka etnik kökene sahip vatandaşlarımız var. Biz insanların kendisini ifade etmesine, özgürce fikirlerini ifade etmelerine olanak sağlayacağız. Ancak yürüdüğümüz yol Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Ne Mutlu Türküm Diyene'...

3.      Bir De Bunun Tam Tersini Soralım, Burası Türkiye Cumhuriyeti Yani Türklerin Ülkesi Ama Ne Zaman Türk Milliyetçilerinin Sesi Yükselse Hemen Irkçılık Etiketleri Yapıştırılıyor. Her İnsanın Kendi Milleti İle Gurur Duyması ve Bunu Yüksek Sesle Söylemesi Normal Değil midir?

'Bu coğrafyaya Türkiye ismi İtalyanlar tarafından 10. Yüzyılda verildi. Türklerin tarihi Ötüken’den başlayan yaklaşık 3500 yıllık bir medeniyet yürüyüşüdür. Türk ismi ortak bir kimliğin ismidir. Irkçılık bu topraklara çok uzak bir terimdir, Batıda ortaya çıkmıştır, bize ait değildir. Biz bu medeniyetten ve ecdadımızın kanıyla emeğiyle yazdığı tarihten gurur duyuyoruz'.

4.      Kılıçdaroğlu’nun Seçim Vaatlerinden Biri Yurt Dışına Vizenin Kaldırılacağıyla İlgili. Sizin Türk Vatandaşlarının İstediği Ülkeye Gidebilmesi ve Gezip Görmesi İçin Bir Vaadiniz Var mı?

'Elbette var, ülkemizin bu ekonomik şartlarında ve adaletsiz gelir dağılımı nedeniyle insanlarımız maalesef bırakın yurtdışına çıkmayı yurtiçinde ailesini ziyarete bile gidemiyor. Öncelikle bu ekonomik tabloyu düzelteceğiz, sonrasında ise başta gençler olmak üzere tüm insanlarımızın gönlünce yaşayacağı gezeceği sağlıklı gıdaya ulaşabileceği bir Türkiye’yi hedefliyoruz'.

5.      Neden Son Dönemlerde Afganistan ve Pakistan’dan Bize Mülteci Geliyor. Burada Hükümet Bir Amaç Güdüyor Olabilir mi?

'Hükümet bir amaç güdüyor mu bilemem ama en hafif tabiriyle bu bir gaflet ve dalalet halidir. Ülkemizin işgal edilmesidir, bu politikalarla hem ülkemizin demografik yapısı bozulmakta hem de çok ciddi asayiş sorunları ortaya çıkmaktadır. Hükümetin içinde bulunduğu şuursuzluk halini akıl ve izanla açıklamak mümkün değildir'.

6.      Dün Gelen Bir Mültecinin Kolaylıkla Vatandaşlık Alması Sonucu Türkiye Cumhuriyetinin Tarihini Değiştirecek Bir Seçimde Oy Kullanması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

'Bu kabul edilemez bir durumdur. Türk vatandaşlığını satmak nasıl bir aklın ürünüdür anlamak mümkün değil. Türk Milleti yüzyıllar boyu türlü badireler geçirmiş Türkiye Cumhuriyetini de kanıyla, alın teriyle kurmuştur. Hepimiz, hepimizin ataları çok ağır bedeller ödemiştir, ödemeye de devam etmektedir. Bu ülkenin kaderini ancak gerçek Türk vatandaşları belirleyebilir'.

7.      Başa Geldiğinizde Mülteci Sorununu Nasıl Çözeceksiniz?

'İlk soruda da ifade ettiğim gibi İlk Kararname ile tüm sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz, usülsüz şekilde vatandaşlık alanları da vatandaşlıktan çıkaracağız. Türkiye Cumhuriyetini Türkçüler ve Atatürkçüler yönetecek'.

8.      Seçime Az Bir Süre Kaldı Süreci Değerlendirdiğinizde 14 Mayıs Günü İstenilmeyen Bir Tablo İle Karşılaştığınızda Bunu Nasıl Yorumlarsınız?

Gittiğimiz her şehirde her ilçede büyük bir coşku ve heyecanla karşılanıyoruz. Yürüdüğümüz sokaklarda caddelerde izdiham oluyor. İnanıyoruz ve biliyoruz ki başaracağız. Bundan hiç şüphe duymuyoruz.