Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında nisan ayının şampiyonu belli oldu. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği, geçen ayı yüzde 47,2'lik bir yükselişle tamamladı. Bu başarı, yatırımcılarına en fazla kazandıran spor şirketi olmalarını sağladı.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de üçüncü sırada yer alırken yeşil sahalarda da etkili bir performans sergiliyor. Ayrıca, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında VavaCars Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup ederek adından söz ettirdi.

Geçen ayın dikkat çeken performanslarından biri de Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımların hisse senetlerinde görüldü. Hisse senetleri yüzde 30,9 oranında değer kazandı. Lider Galatasaray, sadece yeşil sahalarda değil, aynı zamanda borsada da taraftarlarını ve yatırımcılarını sevindirdi.

Analistler, Galatasaray'ın Florya'dan Kemerburgaz'a taşınma projesinin hisse fiyatını olumlu yönde etkileyebileceğini belirtiyorlar.

Galatasaray Kulübü ayrıca futbolcuları Fernando Muslera, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan ile sözleşme yeniledi.

Fenerbahçe Futbol AŞ, yatırımcısına yüzde 1,8 kazandırırken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 7,5 oranında kaybettirdi. Beşiktaş, bu sezon taraftarlarına bir hayli hayal kırıklığı yaşattı ve teknik direktörlük konusunda istikrar sağlayamadı.

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan Beşiktaş, 2023-2024 sezonunda oynadığı tüm derbileri kaybetti.

Yıl başından bu yana en fazla kazandıran kulüp Galatasaray oldu. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, yatırımcılarını sevindirirken, Fenerbahçe ise üzdü.

Spor şirketlerinin yıl başından bu yana sergiledikleri hisse performansı, açıklanan bilançolar, yapılan transferler, transferlerden elde edilen gelirler ve sponsorluk anlaşmalarıyla olumlu etkilenirken, mali ve finansal açıdan yaşanan sıkıntılar ve yeşil sahalarda yaşanan olaylar, hisse performanslarını olumsuz etkiledi.

Bu dönemde, hisse fiyatları Galatasaray'ın yüzde 39,8, Trabzonspor'un yüzde 29,7 ve Beşiktaş'ın yüzde 11 arttı, Fenerbahçe'nin ise yüzde 4,5 azaldı.

Kredi Notu Hakkında Bilinmesi Gerekenler Kredi Notu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp Beşiktaş oldu. Beşiktaş, nisan ayını 11 milyar 419 milyon 200 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Beşiktaş'ı, 9 milyar 514 milyon 800 bin lira piyasa değeriyle Galatasaray, 8 milyar 640 milyon 954 bin lira piyasa değeriyle Fenerbahçe ve 5 milyar 225 milyon lira piyasa değeriyle Trabzonspor izledi.

Editör: Kader GÜL