Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinde önemli bir dönemeç olan şehir hastaneleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Koca, sağlık hizmetlerinin dörtte birini artık şehir hastanelerinde verdiklerini belirterek, "Türkiye'miz 24, Antalya'mız da kendi Şehir Hastanesi'ne kavuşuyor. Merkezi bütçeden yapılan Antalya Şehir Hastanemiz 1500 yatak kapasitesine ve 285 bin metrekare kapalı alana sahiptir." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Kepez ilçesindeki Antalya Şehir Hastanesi ile bağlantı yolları açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sağlıkta Türkiye Yüzyılı" hedeflerinden birine daha ulaşmanın, Antalya Şehir Hastanesi'nin açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Koca, şehir hastanelerinin Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde bir devrim niteliği taşıdığını vurgulayarak, "Çok sayıdaki hastaneyi tek çatı altında toplayan şehir hastanelerimizle 2013'te, Türkiye olarak, sağlıkta yeni bir dönem açmıştık. Bugün bu hastanelerin sayısı 24'e ulaştı. Sağlık hizmetlerinin dörtte birini artık şehir hastanelerimizde vermekteyiz." dedi.

2002 yılından bu yana Antalya'da 26 hastane, 2 ağız ve diş sağlığı merkezi, 38 birinci basamak sağlık tesisi olmak üzere 66 sağlık tesisini hizmete açtıklarını belirten Koca, Antalya'da Bakanlık olarak sağlık kuruluşlarında hizmet veren sağlık çalışanı sayısını 4 kat artırdıklarını ve uzman hekim sayısını 450'den 2 bin 110'a çıkardıklarını ifade etti.

Koca, Antalya'da yapımı tamamlanan ve hizmete girecek olan 9 sağlık tesisinin yanı sıra yeni yatırım programlarında ihale, proje ve arsa tahsisi aşamasında olan 38 yeni sağlık tesislerinin bulunduğunu belirterek, "Tamamlanan yatırım, yenisi için başlangıçtır. Şehir Hastanesi dahil. Türkiye'miz 24, Antalya'mız da kendi Şehir Hastanesi'ne kavuşuyor. Merkezi bütçeden yapılan Antalya Şehir Hastanemiz, 1500 yatak kapasitesine ve 285 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Hastanemizde, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Genel Hastane ve Onkoloji Hastanesi bulunmaktadır. Şehir Hastanemiz, 300 poliklinik ve 43 ameliyathane yanında, Yanık Merkezi, Uyku Laboratuvarı, İnme Merkezi, Organ Nakli Merkezi, Perinatal Merkezi ve Genetik Hastalıklar Merkezi gibi özellikli birimlere sahiptir. Antalya Şehir Hastanesi, sağlık yatırımlarında gerçeği hayalin ötesine taşımıştır." şeklinde konuştu.

Koca, hizmetlerine her geçen gün yeni bir halka eklediklerini ve bu sayede bir gün bile mola vermeden hizmet ettiklerini vurgulayarak, yeni yapılan eserlerin daha da gurur verici günlerin habercisi olduğunu belirtti.

Antalya Şehir Hastanesi'nin 4 Aralık'ta hasta kabulüne başladığını ve üç ayda 130 bine yakın hastanın muayene edildiğini, 1500'e yakın hastanın ameliyat edildiğini belirten Koca, hastanede şu anda 2 bin 150 personelle sağlık çalışanıyla hizmet verdiklerini bildirdi.

Biri Bu Kızın Pakize'sini Geri Getirsin! Biri Bu Kızın Pakize'sini Geri Getirsin!

Günlük bakılan poliklinik hasta sayısının 4 bine ulaştığını ve acilde verilen hizmetle birlikte 5 bin hastaya hizmet verdiklerini belirten Koca, hastanenin tam kapasiteyle hizmete girmesiyle günlük 20 bin hastanın muayene edileceği bir hastane olacağını belirtti.