Samsun Amisos Tepesi Nasıl Gidilir Samsun Amisos Tepesi Nasıl Gidilir

Van'ın en gözde noktalarından biri olan Toprakkale'de yükselen bu eşsiz teras, doğayla iç içe huzurlu anlar yaşatmak ve kentin nefes kesen manzarasını seyretme fırsatı sunmak için tasarlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi, şehrin dokusunu dönüştürecek nitelikli yaşam alanlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Toprakkale'nin en yüksek tepe noktalarından birinde yeşilin ve mavinin kucaklaştığı bu projenin son aşamaları hızla tamamlanıyor. Doğanın kucağında vakit geçirmek isteyenler için eşsiz bir deneyim sunacak olan 'Toprakkale Seyir Terası Projesi', hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecek.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirilen bu projenin 2 katlı ve geniş bir alanda, tam 900 metrekarelik bir seyir terası barındırması planlanıyor. İçerisinde birbirinden özgün alanlar bulunacak olan terasta, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak cafe, restoran, mutfak, depo, mescit ve yönetim odaları da yer alacak. Tesis, sadece etkileyici şehir manzarasının tadını çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda çevre düzenlemesi, özenli aydınlatma ve zengin ağaçlandırma çalışmalarıyla da çevresine estetik bir katkı sunacak. Nezih bir cafe ve restoran deneyimi sunacak olan bu alan, ziyaretçilere şehrin tüm ihtişamını doyasıya yaşatma amacı taşıyor.

Seyir terasının inşaatı hız kesmeden devam ederken, kaba inşaatın tamamlandığı ve cam ile profillerin montaj aşamasına gelindiği belirtiliyor. Proje, doğayla uyumlu ve çevreye duyarlı bir biçimde hayata geçirildi. Bu yüzden, terasın çevresi titizlikle düzenlenerek, doğal güzellikler korunup vurgulandı. Tamamen bitirilip hizmete sunulması planlanan bu projenin, şehre hem turizm açısından hem de sosyal bir alan olarak büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Toprakkale Seyir Terası, Van'ın benzersiz manzarasını doyasıya yaşamak isteyenlere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Projenin tasarımı ve inşaatındaki titizlik, ziyaretçilere unutulmaz anılar ve görsel bir şölen sunma amacıyla bir araya getirildi. Bu büyülü terasın 2023 yılı içerisinde tamamlanarak açılması planlanıyor ve bu güzellikleri yaşamak için günler geri sayımı sürdürüyor.

Editör: Kader GÜL