Ancak, bu hayalleri bir süreliğine ertelemek zorunda kalır. Özel bir çocuk olan kız kardeşi Gülce, İstanbul'un kalabalığı ve gürültüsüne daha fazla dayanamaz hale gelir. Bu nedenle Gece, sevgilisi Emir'i ve hayallerini bırakmak istemese de, ailesiyle birlikte Foça'ya taşınmaya karar verir.

Hayatı birdenbire değişen Gece, Gülce'nin yaz okuluna yazıldığı yelken kulübünde eğitmenlik yapan Özgür ile tanışır. Özgür, anne ve babasını bir yangında kaybettikten sonra Asperger Sendromlu erkek kardeşi Rüzgar'a hayatını adamış yakışıklı bir gençtir. Gece, Özgür ile tanıştıkça hayata daha olgun bir bakış açısı geliştirir ve Özgür de Gece'den hayatı ertelememeyi öğrenir.

Ancak bu süreçte Emir, Foça'ya gelir ve Gece'nin kalbinde karmaşık duygular yaratır. İkilinin arasına aşılamayacak gibi görünen duvarlar oluşur. Gece, gerçek aşkın peşinden gitmeye cesaret edebilecek midir?

"Dönence," içimizi ısıtacak sıcacık bir gençlik dramasıdır, ve bu hikaye Gece'nin aile, aşk, ve kendini bulma yolculuğunu anlatır.