Eğitim hayatına çalgı eğitimi alarak devam etmiş ve 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Çalgı Eğitimi Bölümü'ne kabul edilmiştir. Konservatuvar eğitimi sırasında "Gecem" adlı ilk albümünü piyasaya sürmüştür. Sesinin güzelliği sayesinde kısa sürede tanınmış ve birçok ünlü sanatçıyla çalışma fırsatı yakalamıştır.

Birgör, Türk müziğinin önemli isimleri olan Emel Sayın, Adnan Şenses, Coşkun Sabah, Gülben Ergen, Serdar Ortaç ve Çelik gibi ünlü sanatçıların vokalliğini üstlenmiştir. Aynı zamanda 2007 yılında "Popstar Alaturka" adlı yarışmada üçüncü olmuştur. Günümüzde TRT Müzik ekranlarında yayınlanan "Yıldızlar Altında" adlı programı sunmaktadır.

Müzik kariyerinin yanı sıra Ayşen Birgör, 1996 yılında "Gecem" adıyla ilk albümünü çıkarmıştır. Ayrıca bir dönem Atv kanalında yayınlanan "Böyle mi Olacaktı" adlı dizinin şarkısını seslendirmiştir. Sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'da da aktif olarak paylaşımlarda bulunmaktadır ve kullanıcı adı "aysenbirgor" olarak bilinmektedir. Şu an itibarıyla Instagram hesabında 67 bin takipçisi bulunmaktadır.