Deniz ve Kaan, birbirlerine karşı inat havuzunun içinde mücadele vermektedirler. Her ikisi de bir adım atsa belki de her şey düzelecektir, ama inatlaşma devam etmektedir. Kaan, içini dökmek ve Deniz'le yaşadıklarını anlatmak için Oğuz'la buluşur.

Canan, yolda Feryal'e yakalanır ve onun kafesinde bir kahve içmeye mecbur kalır. Feryal, Canan'ı sıkıştırır ve çocuklarından vurmaya çalışır. Bu durum Canan'ı sinirden adeta barut fıçısına çevirir. Rasim, dükkana gelen Canan'ı sakinleştirmeye çalışır, ancak Canan, Feryal'in söylediklerini paylaşamaz. Çünkü Rasim'in, henüz Derya ve Ferdi'nin eşlerinden ayrıldıkları haberinin olmadığından habersizdir. Bu olaylar yetmezmiş gibi, Derya'nın itirafı da bomba etkisi yaratır.

Sadullah Celen'in yönetmenliğini üstlendiği "Dalgaların İnat Hikayesi" dizisinin senaryosunu Baykut Badem kaleme almıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda Erdal Özyağcılar, Onur Buldu, Seray Gözler, Melis Babadağ, Aycan Koptur, Nergis Kumbasar, Erdem Akakçe, Barış Yıldız, Meltem Pamirtan, Serra Pirinç, Münire Apaydın, Emre Akkuş, Toprak Can Adıgüzel, Utku Çoskun, Ebrar Karabakan, Mina Sinenden, Ahmet Hakan Ünal ve Halil İbrahim Kalaycıoğlu gibi usta oyuncular yer almaktadır.