Genç ve büyük idealleri olan Purvi, ailesinin isteğiyle tanımadığı bir adamla evlenmek zorunda kalır. Yaşça büyük olan Virendra Pratap ile bu yeni hayata adım atarken, önceki evliliğinden olan iki üvey çocuğuyla baş etmek zorunda kalır. Ancak çocuklar, babalarının evlenmesini kabullenmekte zorlanır ve Purvi'ye cephe alır. Yeni hayatına uyum sağlamaya çalışan Purvi, üvey çocuklarının kalbini kazanmaya ve aile olabilmek için çabalar. Kendi düzenini kurmaya çalışırken aynı zamanda çocukları ve babalarını yakınlaştırmak için elinden geleni yapar.

Ancak Purvi ve Virendra'nın karşılaştığı sorunlar sadece çocuklarla sınırlı değildir. Virendra'nın üvey kardeşi Vaibhav, ağabeyinin mutluluğuna engel olmak için her fırsatta ikilinin başına iş açar. Vaibhav'ın düzenlediği türlü entrikalar, çiftin mutlu olmalarına engel olur ve ailenin huzurunu tehdit eder. Bu zorlu süreçte Purvi ve Virendra'nın birbirlerine olan sevgisi ve dayanışması, onları bu tür zorluklarla başa çıkmaya teşvik eder.

Hayata hep olumlu yönünden bakmaya çalışan Purvi ve ikinci baharını yaşamaya çalışan Virendra, bu karışık evlilik sürecinde birbirlerine destek olurlar ve birbirlerinin yanında olmanın gücünü keşfederler. Geçmişten gelen sırlar ve beklenmedik misafirler, bu yeni ailenin ilişkisini sınar ve Purvi ile Virendra'nın birbirlerine olan bağlılıkları daha da güçlenir.

"Benimle Kal," izleyicilere karmaşık duyguların, aile bağlarının ve sevginin gücünün altını çizecek. Purvi ve Virendra'nın evliliklerinin nasıl şekillendiğini ve birbirleriyle olan ilişkilerini nasıl geliştirdiklerini izleyicilere gösterecek. Aynı zamanda, çevrelerindeki olumsuzluklara rağmen nasıl birlikte hareket ederek güçlendiklerini ve aile olmanın önemini anlatarak izleyicilere ilham verecek bir dizi olacak.