Dizi, intikam ve aşkın düellosunu konu almaktadır. Hikayede, kibri ve intikam hırsıyla yanıp tutuşan Orhun ile günahsız olduğu halde kendine biçilen rolü üstlenmeye hazır olan Hira'nın çekişmeli ilişkisi merkezde yer almaktadır. Orhun, Demirhanlı ailesinin veliahdıdır ve ikiz kardeşinin öldürüldüğünü düşündüğü Hira'ya intikam duygusuyla yaklaşır. Ancak bu intikam hissi, zamanla aşkla yoğrulmaya başlar ve hikaye bu çekişmeli ilişki etrafında şekillenir.

Hikaye, Demirhanlı Konağı'nın acı bir haberle sarsıldığı noktada başlar. Orhun'un ikiz kız kardeşi, Afrika'da görevi sırasında korkunç bir cinayete kurban gitmiştir. Kardeşinin katillerini cezalandırmak isteyen Orhun, yüreğindeki intikam ateşiyle hayatına devam ederken, Afrika'dan dönerken Hira ile tanışır. Hira, Orhun'un yanında kor bir ateş gibi yanmaktadır ve köle olarak onunla birlikte İstanbul'a gelir. Bu noktadan sonra ne Orhun Demirhanlı'nın dünyası eskisi gibi olacak ne de Hira'nın hayatı.

Kader, çöl rüzgarlarını İstanbul'a kadar sürüklerken, gururlu Orhun ile mağdur Hira aynı yolda buluşur ve "esaret" başlar. Orhun, kardeşinin intikamını almak için harekete geçerken, Hira ise vicdanının esiri olarak çekişmeli bir aşkın içine sürüklenir.

Esaret dizisi, hafta içi her gün saat 19:00'da Kanal 7'de izleyicilerle buluşmaktadır.