Orhun, ikiz kız kardeşinin öldürüldüğünü düşünür ve kardeşinin katillerini cezalandırmaya karar verir. İntikam ateşiyle dolu bir kalp ve hayatına devam etmeye çalışan Orhun, Afrika'dan dönerken beraberinde köle bir kız olan Hira'yı getirir. Ancak artık her şey eskisi gibi olmayacaktır; zira Orhun Demirhanlı'nın hayatı ve kalbi, Hira ile tanıştıktan sonra tamamen değişecektir.

Hira, günahsız biri olmasına rağmen kendine biçilen rolü üstlenmeye hazırdır. İntikamla yoğrulan aşkı, Orhun Demirhanlı ile beraber izleyicilerin karşısına çıkar. Bu iki zıt karakter, kaderin çizdiği yolda İstanbul'a doğru ilerlerken, artık birbirlerine esirdirler. Mağrur ve gururlu biri olan Orhun ile mağdur ve köle olan Hira aynı yolda yürümeye başlarlar.

Esaret dizisi, Kanal 7'nin ekranlarında izleyicilerle buluşurken, Demirhanlı Konağı'nın içindeki acı gerçekler ve entrikalarla dolu dünyası izleyicileri ekrana kilitleyecektir. Orhun ve Hira'nın intikamla yoğrulan aşkı, izleyicilere duygu dolu anlar yaşatacak, entrikalar ve sürprizlerle dolu hikayesiyle de merak uyandıracaktır. Esaret, unutulmaz karakterleri ve sürükleyici hikayesiyle izleyicilerin beğenisini kazanacak, kaderin cilvesiyle bir araya gelen iki insanın mücadelesi ekrana yansıyacaktır.