"Kızılcık Şerbeti" adlı dizi, modern ve gerçekçi bir kadın olan Kıvılcım'ın hayatını konu almaktadır. Kıvılcım, boşandıktan sonra güçlü durmayı başarmış ve iki kızını da kendi değerleri doğrultusunda yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen liseye devam ederken, büyük kızı Doğa üniversitede diş hekimliği okumaktadır. Kıvılcım'ın tek isteği, çocuklarının ileride başarılı ve mutlu bir yaşam sürmeleridir.

Ancak Doğa'nın üniversiteye başladığı ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenmesi, Kıvılcım için büyük bir hayal kırıklığı olur. Kızılcım'ın şokunu yaşamasına neden olan olay ise kızının kocasının ailesiyle tanışmasıdır. Doğa'nın eşi Fatih'in ailesi muhafazakar bir ailedir ve Kıvılcım, kızının böyle farklı bir aileyle mutlu bir hayat süremeyeceğini düşünür. Ancak Doğa, aşklarının tüm farklılıkları aşabileceğine inanmaktadır.

Dizinin oyuncu kadrosunda Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu Karakoç, Emrah Altıntoprak, Feray Darıcı, Selin Türkmen, Özlem Çakar, Oral Özer, Rahimcan Kapkap, Serkan Tınmaz, Tuana Gizem Uzunlar gibi isimler yer almaktadır.