Arka Sokaklar, uzun yıllardır ekranlardaki en sevilen ve izlenen diziler arasında yer almaktadır. Ancak son zamanlarda yaşanan büyük felaket, dizinin karakterlerinin hayatlarını kökten değiştirmiştir. Aylar önce başlarına gelen bu felaket, ekibin dağılmasına ve her birinin farklı bir yola gitmesine neden olmuştur. Artık, İstanbul'un Arka Sokakları'nda hiçbir şey eskisi gibi değildir.

Ekibin Dağılması ve Değişen Hayatlar

Dizinin demirbaşlarından dört isim artık polis olmaktan çıkmıştır. Arda, Emre, Alper ve Sinem, ufak tefek cezalarla kurtulmuş olsalar da bir arada kalamamış ve her biri farklı bir şubede görev yapmaya başlamıştır. Bu durum, ekibin birlikte çözdüğü olayların artık nasıl çözüleceğini bilemediği anlamına gelmektedir.

İstanbul'un Değişen Yüzü

Arka Sokaklar evreninde artık sokaklarda yaşamak, iyiler için çok zor, kötüler içinse çok kolay hale gelmiştir. Uyuşturucu, yolsuzluk, silahlı şiddet ve düzensiz gettolar, şehrin her köşesine sirayet etmiştir. İyiden iyiye yerleşen 'kural tanımazlık', şehrin tüm damarlarına sızmış durumdadır.

Rıza Baba'nın Koltuğu

Daha önce Rıza Baba'nın kullandığı odada artık asayişten sorumlu Ünal Baş komiser oturmaktadır. Ancak Ünal'ın bu koltuğu doldurabilecek nitelikte olup olmadığı belirsizdir. Diğer yandan Ünal'ın bir numarası genç komiser Kadir, kendince haklı sebeplerden ötürü Rıza'yı ve ekibi düşman ilan etmiştir. Ancak gerçek, Ünal'ın aklına sokulan yalanlarla şekillenmektedir.

Arka Sokaklar, her zamankinden farklı bir döneme girmiştir. Rıza Baba ve ekibi, üzerlerindeki ölü toprağını silkeleyip, kendilerine oynanan oyunu bozmak için kolları sıvarlar. Ancak bu kez yol, her zamankinden daha çetindir. Artık, her şeyin değiştiği bir döneme giriş yapılmıştır ve izleyiciler, bu değişimin neler getireceğini merakla beklemektedir.